15 Mai 2014 - Cresterea economica s-a dublat in Germania. Franta nu are vesti bune
Germania a avut o crestere economica de 0,8% in primele trei luni ale anului, in contextul in care atat guvernul, cat si populatia au cheltuit mai mult.
Germania a avut o crestere economica de 0,8% in primele trei luni ale anului, in contextul in care atat guvernul, cat si populatia au cheltuit mai mult.
Ritmul de crestere al Frantei incetineste din ce in ce mai tare, astfel ca temerile ca zona euro ar putea intra din nou in recesiune sunt tot mai mari.
Ministrul francez al Industriei a declarat ca doreste ca Banca Centrala Europeana sa ajusteze moneda euro, astfel incat sa ajute economiile europene sa devina mai competitive.
Germania singura a reusit sa scoata zona euro din cea mai lunga recesiune din istorie, anticipeaza economistii.
Economia din zona euro s-a contractat in primele trei luni ale anului pentru al saselea trimestru consecutiv, marcand cea mai lunga recesiune din 1995.
Franta a ratat anul trecut tinta de deficit bugetar, in timp ce datoria publica a depasit estimarile guvernului de la Paris, atingand un nou nivel record.
Rata somajului in Franta a atins 10,6 procente in trimestrul 4 al anului trecut, crescand cu 0,3 procente fata de trimestrul anterior. Somajul este in prezent la cel mai inalt nivel atins din 1999.
Franta este mai deschisa pentru investitii straine decat SUA sau Germania, a sustinut ministrul francez al Industriei, Arnaud Montebourg, care a indicat, de asemenea, ca Marea Britanie se confrunta
Franta a ramas mult in urma altor tari in ceea ce priveste competitivitatea, situatia sa fiind asemanatoare in mai mare masura cu cea a tarilor de la periferia constructiei economice europene, precum
Franta dauneaza eforturilor facute de celelalte tari din zona euro de a-si redresa economia si de a tine in frau criza datoriilor, potrivit unui nou studiu.
Franta ar putea fi urmatoarea piesa de domino din zona euro care se va prabusi, in contextul in care perspectivele economiei franceze sunt tot mai sumbre, avertizeaza specialistii din cadrul
Presedintele francez Francois Hollande a declarat, vineri, ca actuala criza economica este "exceptional de grava".
Germania a inregistrat o crestere robusta in primul trimestru din acest an, in timp ce in Franta economia a stagnat, potrivit datelor anuntate marti.
Criza economica afecteaza tot mai multe tari, insa situatia nu este atat de grava pentru toate natiunile. Daca unele state, precum Grecia, au nevoie de un plan de salvare, alte tari continua trendul
Francezii sunt cei mai pesimisti din intreaga lume cand vine vorba de crestere economica, avand cel mai scazut nivel din ultimii 30 de ani intr-un sondaj realizat de Gallup International.
Agentia de rating Moody's a avertizat din nou Franta ca si-ar putea pierde ratingul maxim de AAA, anunt ce a provocat mici fluctuatii financiare.
Costurile de finantare a Frantei s-au majorat semnificativ, in aceasta saptamana, investitorii incepand sa-si indrepte atentia de la statele din periferia zonei euro la cele din centrul acesteia.
Franta nu isi merita ratingul maxim AAA pe care il are, din cauza ca are o crestere economica lenta si o rata mare a somajului, se arata intr-un comunicat realizat de centrul de studii europene
In Franta si Germania s-a inregistrat un avans al economiei de 0,4%, respectiv 0,5%, in trimestrul trei al acestui an.
Franta va implementa o serie de masuri de austeritate, prin care intentioneaza sa economiseasca 65 de miliarde de euro, pana in 2016.
Goldman Sachs a redus estimarea cresterii economice globale pentru anii 2011 si 2012 si a avertizat asupra intrarii Germaniei si Frantei in recesiune.
Franta si Germania sunt, in mod traditional, motoarele economiei din Uniunea Europeana, insa relatiile dintre cele doua tari sunt supuse presiunilor legate de criza din Grecia.
Banca Frantei a emis, luni dimineata, o prognoza de crestere de 0,4% pentru primele trei luni din 2010, estimare care presupune o recuperare economica modesta.