Avertisment din piață: Prețurile apartamentelor ar putea crește accelerat în următorii doi ani!

Marti, 01 Noiembrie 2022, ora 14:12
11610 citiri
Avertisment din piață: Prețurile apartamentelor ar putea crește accelerat în următorii doi ani!

Apartamentele din România s-ar putea scumpi accelerat în următorii ani, crede Andrei Diaconescu, cofondator One United Properties.

Creșterea masivă a inflației din ultima vreme nu va rămâne fără urmări, dar românii tot vor continua să cumpere case, afirmă el.

One United Properties este cel mai mare dezvoltator imobiliar de proiecte mixte din țară.

”Proprietatea, în ADN-ul românilor”

”Simțul proprietății face parte din ADN-ul nostru și această mentalitate nu se va schimba în anii următori, chiar dacă prețul locuințelor ar putea crește accelerat din cauza inflației.”, a declarat Andrei Diaconescu, în cadrul dezbaterii The StakeBorg Talks.

România este pe primul loc în Uniunea Europeană la procentul celor care locuiesc în imobile proprietate personală, 96.1% dintre români fiind proprietari în anul 2020, arată datele Eurostat, în vreme ce media la nivelul UE este de doar 69.7%.

”Față de alte țări, prețurile apartamentelor din România încă sunt mici și oamenii își pot permite să cumpere.

”Criza, o oportunitate”

”Evenimentele din ultima perioadă, precum creșterea masivă a inflației, s-ar putea să schimbe un pic paradigma iar imobilele să se scumpească accelerat în următorii ani.

Dar nu cred că mentalitatea se va schimba, este în ADN-ul nostru să vrem să fim proprietari”, a afirmat Andrei Diaconescu

În ultimii doi ani, piața imobiliară s-a confruntat cu creșteri în cascadă ale prețurilor, ca urmare a pandemiei COVID-19 și a problemelor din lanțurile de aprovizionare.

Cu toate acestea, potrivit sursei citate, perioadele de criză pot reprezenta adevărate oportunități dacă planul de business este construit în mod sănătos.

Accentul pe calitate

”Din păcate, au existat nenumărate abuzuri ale dezvoltatorilor care au dus la actuala situație urbanistică din anumite zone ale Bucureștiului și ale țării și noi, ca industrie, trebuie să ne punem cenușă în cap.

Ce este important este că există un curent printre toți dezvoltatorii cu care vorbesc, unii mai mari, alții mai mici, că lucrurile trebuie făcute mai bine, că trebuie să mergem în direcția unor clădiri sustenabile, că trebuie să dăm mai multă valoare clientului.

Și după ce acest curent anti-dezvoltator va trece, cred că lucrurile se vor echilibra în favoarea clientului, ceea ce e un lucru foarte, foarte bun.

În ceea ce privește calitatea proiectelor, pentru noi,încă de la început a fost extrem de important atât ceea ce se vede, cât și ce nu se vede. Eu personal mergeam și vedeam că anumite instalații care ulterior deveneau lucrări ascunse sunt făcute cum trebuie, tocmai pentru că vrem să construim un business care să fie în picioare și peste treizeci de ani și copiii noștri să fie mândri de munca noastră.

Dar nu suntem singurii cu această gândire. Există o serie întreagă de dezvoltatori care își asumă același angajament pentru calitate și pentru asta cred că, până la urmă, sfatul pe care pot să-l dau este ca românii să cumpere de la dezvoltatori care au o anumită reputație”, susține Andrei Diaconescu.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#economie Romania declin , #stiri economice