19 Mai 2023 - Cine plătește?
În mod paradoxal, România anticipează o creștere a PIB semnificativ peste media europeană și are alocați aproximativ 80 de miliarde de euro de la UE în următorii 5 ani, dar dă mesajul că
În mod paradoxal, România anticipează o creștere a PIB semnificativ peste media europeană și are alocați aproximativ 80 de miliarde de euro de la UE în următorii 5 ani, dar dă mesajul că
Fostul ministru Elena Udrea, aflată în detenţie după ce a fost condamnată la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul Gala Bute, oferă o soluţie pentru
Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat, joi, la Iaşi, că, din informaţiile pe care le are, criza financiară semnalată în SUA va avea un impact minim sau relativ redus asupra României
Numărul salariaților plătiți cu salariul minim a crescut foarte mult în 2023, ajungând la 1,897 milioane. Este o creștere de 52% comparativ cu 31 decembrie și reprezintă 28% din totalul
Situația deficitului extern al României nu a mai arătat atât de rău de la marea criză financiară din urmă cu 15 ani, avertizează Cristian Popa, membru în Consiliul de Administrație al BNR.
Cristian Popa, membru în Consiliul de Administrație al Băncii Naționale, avertizează că lupta cu aducerea inflației în proximitatea țintei BNR este departe de a se fi încheiat.
Avansul economic anual a fost în 2022 de 4,8%, în urma unei creșteri economice de 4,6% în ultimul trimestru, anunță Institutul Național de Statistică – INS.
România a înregistrat în ultimii șapte ani o creștere de trei ori mai mare decât media UE a volumului pentru comerțul cu amănuntul.
Deși România a avut a noua inflație anuală din Uniunea Europeană în decembrie 2022, lucrurile stau mult mai rău atunci când vine vorba de asigurarea celor necesare traiului zilnic.
Majoritatea economiștilor de peste Atlantic prevăd o contracție în 2023 pentru economia americană.
România a avut în trimestrul III din 2022 cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană, dublu în comparație cu media blocului comunitar.
România a avut în 2021 o pondere a energiei regenerabile în consumul de energie peste media europeană.
Sentimentul economic calculat de institutul ZEW a revenit în ianuarie la o valoare pozitivă, pentru prima dată de la declanșarea războiului din Ucraina.
Specialiștii anticipează o corecție majoră pe piața activelor ESG - investiții de mediu, sociale și de guvernare – în 2023.
Deși puterea de cumpărare medie a românilor s-a dublat în perioada 2015 – 2021, se află încă la mai puțin de jumătate din media UE.
Banca Națională estimează că, deși creșterea economică va încetini în 2023, România va evita recesiunea.
Experții Eurosistemului și-au revizuit substanțial în sens ascendent estimările privind inflația pentru 2022, 2023 și 2024.
BNR subliniază în ultima Hotărâre a Consiliului de Administrație cu privire la politica monetară incertitudinile și riscurile considerabile la adresa perspectivei activității economice.
Din 2010 și până în prezent, prețurile locuințelor din România au înregistrat o majorare net inferioară față de media europeană, sub jumătatea acesteia.
Anul care a trecut a un fost unul dur pentru piețele internaționale, marcând cele mai scăzute randamente pentru acțiuni de la Marea Recesiune.
Ministerul de Finanțe a atras ieri 3,75 miliarde de dolari de pe piețele externe, prin emisiuni de titluri de stat în valută.
Prognozele și estimările pentru 2023 s-au concentrat pe criza energetică, pe creșterea prețurilor și pe regresul economic.
Băncile centrale cumpără aur în cel mai rapid ritm din 1967 încoace, depășind orice sumă anuală din ultimii 55 de ani.
Dacă reprezentanții BNR au acreditat ideea că finalul lui 2022 va aduce și vârful de inflație, urmând ca din 2023 creștere prețurilor să scadă din viteză, managerii firmelor din România
Datele privind evoluția creditului neguvernamental publicate de BNR arată o creștere anuală substanțială, de aproape 40%, a împrumuturilor luate de companii în valută.
Uniunea Europeană intenționează să introducă, în cadrul Pactului verde european, obligația entităților economice de a realiza, dincolo de raportările financiare, raportări privind
În ciuda măsurile ferme adoptate în 2022 de Banca Națională a României, ritmul de creștere a creditării în România rămâne unul dintre cele mai ridicate din UE.
Premierul Nicolae Ciucă a încercat joi, 15 decembrie, să explice că avansul semnificativ al inflației în noiembrie este cauzat de faptul că rata anuală a inflației este calculată prin
Piețele financiare sustenabile internaționale, care finanțează eforturile de mediu și de guvernanță socială, au înregistrat un regres puternic în 2022.