Germania crește salariul minim pe economie, România ezită. Ce prevede directiva europeană

Miercuri, 05 Octombrie 2022, ora 15:15
2920 citiri
Germania crește salariul minim pe economie, România ezită. Ce prevede directiva europeană

În timp ce Germania și-a majorat, începând cu 1 octombrie, salariul minim, factorii de decizie de la București ezită încă să anunțe o decizie pentru 2023.

Sindicatele europene fac presiuni pe guverne, cerând măsuri urgente pentru combaterea prăbușirii nivelului de trai al populației.

Directiva europeană care prevede un anumit nivel pentru salariul minim a primit marți aprobarea finală

Minim 50% din salariul mediu brut

Germania și-a majorat, începând cu 1 octombrie 2022, salariul minim de la 10,45 euro pe oră la 12 euro pe oră, ceea ce reprezintă o creștere a salariului cu 15% pentru 6,64 milioane de lucrători.

Măsura a fost adoptată pentru a veni în întâmpinarea directivei europene care dorește să reglementeze, la nivelul blocului european, nivelul salariului minim, dar și alte condiții de muncă ale angajaților.

Astfel, în privința salariului minim, directiva europenă stipulează că trebuie să asigure un nivel de trai decent pentru angajați.

Prin urmare, salariul minim brut pe economie nu ar trebui să fie mai mic de 60% din salariul median brut şi 50% din salariul mediu brut.

Directiva privind salariul minim și negocierile colective a primit marți, 4 octombrie 2022, aprobarea finală, după un proces legislativ de doi ani și o campanie lungă a sindicatelor, se arată într-un comunicat de presă emis de Confederația Națională Sindicală ”Cartel Alfa”.

1,2 milioane de români, plătiţi cu salariul minim

Sindicatele din Europa cer șefilor de state și guverne măsuri urgente pentru combaterea crizei costurilor de trai, arată comunicatul de presă citat, iar CNS ”Cartel Alfa” solicită guvernului României să urmeze exemplul executivului de la Berlin.

Trebuie precizat că aproximativ 1,2 milioane de angajaţi români sunt plătiţi cu salariul minim, ceea ce înseamnă 23% din cei 5,6 milioane de salariaţi activi.

Salariul minim brut în România, în 2022, este de 2.550 de lei pe luna, ceea ce înseamnă că un angajat primește un salariu net lunar de 1.524 de lei. Prin urmare, ponderea salariului minim în cel mediu brut este de aproximativ 42%, sub procentul stabilit de normele europene.

Pentru ca Romania sa respecte indicatorul din directiva europeană, ar trebui ca salariul minim brut să fie 3.075 de lei, în condițiile în care salarial mediu brut estimat de Comisia Națională de Prognoza pentru 2022 este de aproximativ 6.150 de lei.

Nivel foarte scăzut pentru negocierile colective

În acest moment, România are al treilea cel mai mic salariu minim brut din UE, doar peste Letonia și Bulgaria.

O altă prevedere a directivei europene esta că ”statelor membre li se va cere să promoveze negocierea colectivă și să combată distrugerea sindicatelor, iar în țările cu o acoperire a negocierilor colective sub 80% va trebui să se elaboreze un plan de acțiune pentru a sprijini negocierea colectivă”.

Iar nivelul de acoperire al negocierilor colective este în prezent foarte scăzut în România, doar 20% dintre lucrători beneficiind de prevederile unui contract colectiv de muncă.

Citește și:
Ce rușine! România, ultima din UE cu privire la intensitatea cercetării–dezvoltării
Ce rușine! România, ultima din UE cu privire la intensitatea cercetării–dezvoltării
România a alocat în 2021 cel mai mic procent din PIB pentru domeniul cercetării, în comparație cu celelalte țări membre ale Uniunii Europene. Mai mult decât atât, în perioada 2011 –...
Dilemă mare la Banca Centrală Europeană: A fi sau a nu fi protecție socială?
Dilemă mare la Banca Centrală Europeană: A fi sau a nu fi protecție socială?
Guvernele europene trebuie să își sprijine păturile defavorizate ale populației să treacă peste prăbușirea nivelului de trai, susține reprezentanta Germaniei în Comitetul executiv al...