Economia Rusiei se îndreaptă spre colaps: 9 lucruri neștiute din prezent care îi lovesc pe oamenii de rând

Miercuri, 11 Ianuarie 2023, ora 04:36
5374 citiri
Economia Rusiei se îndreaptă spre colaps: 9 lucruri neștiute din prezent care îi lovesc pe oamenii de rând
Economia Rusiei se indreaptă spre colaps spun experții FOTO: NBC

Economia Rusiei este lovită puternic după plecarea a peste 1.200 de firme din Occident și impunerea de sancțiuni de către țările UE, Statele Unite și G7 împotriva Moscovei. Vladimir Putin și guvernul rus încearcă să ascundă situația economică dificilă din țară, însă ea este una dezastruoasă pentru oamenii de rând.

Semnele care anunță declinul masiv al economiei Rusiei sunt prezentate de publicația The Bell, citată de Window on Eurasia.

Guvernul rus și susținătorii săi caută întotdeauna să pună în față cea mai bună față a lucrurilor, inclusiv a situației economice a țării în ultimul an, ascunzând problemele majore care există în țară.

Comoara de 300 de milioane de dolari furată din Rusia: Nici Putin nu a reușit să o recupereze VIDEO

Ei citează diverse cifre macroeconomice pentru a arăta că lucrurile nu sunt atât de rele pe cât spun mulți occidentali. Dar pentru rușii obișnuiți, viața devine din ce în ce mai proastă – iar Viacheslav Dvornikov de la The Bell oferă nouă semne în acest sens.

Unele dintre acestea sunt evidente, dar altele sunt indirecte. Cu toate acestea, luate împreună, ele descriu o imagine a unei economii ruse aflate în dificultăți severe de la începutul războiului lui Putin în Ucraina, aspecte care au consecințe profunde pentru ruși și pentru modul în care trăiesc efectiv.

1. Restaurantele existente se închid pe capete și altele noi nu se deschid. Rușii își schimbă obiceiurile de consum, de la cafenelele scumpe la restaurantele fast-food mai ieftine. Chiar și acest sector suferă, deoarece veniturile rușilor continuă să scadă, pe timpul războiului.

2. Din ce în ce mai mulți ruși lucrează mai puține ore pe lună, deoarece firmele încearcă să evite concedierea lor. Acest fenomen este valabil mai ales în orașele mari, precum Moscova.

3. Firmele rusești plătesc salarii mai mici și oferă bonusuri mai reduse în acest an decât în 2022.

4. Rușii și-au mărit consumul de votcă, inversând tendința din ultimul deceniu, înecându-ți suferințele cauzate de războiul din Ucraina în alcool.

Singurul loc unde americanii și rușii se înțeleg de minune în lume: Au petrecut Anul Nou împreună VIDEO

5. Agenții imobiliari și-au redus comisioanele pentru serviciile lor cu până la jumătate din cauza scăderii cererii de case și apartamente.

6. Din ce în ce mai puțin ruși vizitează centrele comerciale, mall-urile, alegând să nu mai cumpere sau să achiziționeze produse de la vânzătorii stradali.

7. Pe site-urile de întâlniri femeile au luat de cele mai multe ori inițiativele, iar numărul bărbaților a scăzut după mobilizare.

8. Publicitatea de afaceri de la televiziuni s-a prăbușit din cauza războiului. Dacă în urmă cu un an, agențiile de publicitate vindeau 90% din timpul publicitar de la televiziuni, acum procentul s-a redus la 63%.

9. Milioane de ruși care au încercat să investească la Bursă în trecut și-au scos banii și privesc brokerii din ce în ce mai negativ, acum când prețurile acțiunilor s-au prăbușit.

Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Războiul lui Putin din Ucraina s-a prelungit foarte mult, iar durata sa a trecut de pragul a 26 de luni, fără ca dictatorul rus să dea vreun semn că ar renunța la conflictul sângeros....
Rusia anunță o creștere economică peste așteptări, în timp ce un raport din SUA prevestește ”destrămarea” finanțelor în viitorul apropiat
Rusia anunță o creștere economică peste așteptări, în timp ce un raport din SUA prevestește ”destrămarea” finanțelor în viitorul apropiat
Deși se așteaptă la o scădere a valorii rublei și la reducerea excedentului de cont curent, Ministerul rus al Economiei se așteaptă la o creștere economică de 2,8%, cu 0,5% peste prognoza...
#economie Rusia, #economie rusia recesiune, #economie Rusia sanctiuni, #economia Rusiei, #economia Rusiei Putin , #Razboi Ucraina