Mașina de război a lui Putin se clatină: Cum a paralizat industria Rusiei

Joi, 11 August 2022, ora 06:11
8046 citiri
Mașina de război a lui Putin se clatină: Cum a paralizat industria Rusiei
Sancțiunile occidentale încep să paralizeze economia Rusiei FOTO: LU

După mai bine de 160 de zile de la începutul invaziei lui Putin din Ucraina, sancțiunile economice impuse de Occident împotriva Moscovei paralizează industria Rusiei, inclusiv marii producători militari. Kremlinul încearcă să umple golul de tehnologie și de mărfuri din Vest, folosind alte piețe, precum cele din China, India și Iran.

Deși veniturile din energie ale Rusiei permit deocamdată să țină populația în limite normale, totuși sancțiunile occidentale lovesc direct economia țării, potrivit CEPA.

Astfel, cel mai mare producător de automobile din Rusia, AutoVAZ, a oprit producția în martie 2022 din lipsa componentelor. Ulterior, el și-a reluat firav fluxul, dar fără anumite piese de bază, precum airbag-uri, sistemele de blocare automate sau cele ale controlului electronic al stabilității.

Putin îngroapă economia Rusiei: Cum s-a prăbușit după începerea invaziei din Ucraina

Lipsa cardurilor bancare a forțat cea mai mare bancă din Rusia, Sberbank, să folosească cardurile neactivate și să le refolosească, ca și cum ar fi fost noi. Operatorii de telefonie mobilă se luptă să implementeze rețeaua 4G, ei fiind nevoiți să achiziționeze echipamente uzate.

Mașina de război a lui Putin se clatină. Din cauza lipsei de componente occidentale moderne, două mari fabrici de tancuri, Uralvagonzavod Corporation și Chelyabinsk Plant, și-au oprit activitatea.

Fabricile de rachete încearcă să obțină cipuri pentru sistemele de ghidare. Armata rusă este dependentă de tancurile și rachetele învechite.

O țară NATO se prăbușeste din cauza lui Putin: Prețurile la alimente au crescut cu 94,7%, iar ce e mai rău urmează

Rusia a încercat să folosească tehnologie din China. Astfel, importurile de calculatoare au ajuns în 2021 la 72% de la Beijing, 72% din echipamentele de telecomunicații și 56% din semiconductori.

Dar odată cu impunerea sancțiunilor occidentale după începerea invaziei din Ucraina, multe companii din China s-au retras de pe piața din Rusia. Livările chinezești de laptopuri către Rusia au scăzut cu 40% în martie, în timp ce exporturile de smartphone-uri de la Beijing s-au micșorat cu două treimi.

Băncile din Rusia trec la folosirea bancomatelor și a cardurilor din China, după ce companiile americane Mastercard și VISA s-au retras. Sancțiunile occidentale din domeniul tehnologiei îl rănesc pe Putin și mașina sa de război. Economia Rusiei începe să paralizeze și nu va mai putea să susțină războiul.

Mutare surpriză a lui Putin: Documente secrete dezvăluite la Londra arată intenția ascunsă a Rusiei
Mutare surpriză a lui Putin: Documente secrete dezvăluite la Londra arată intenția ascunsă a Rusiei
Documente secrete din Rusia scurse în Marea Britanie, arată intențiile ascunse ale lui Vladimir Putin legate de invazia din Ucraina, susțin Serviciile de Informații de la Londra. Astfel,...
Un expert american anunță cât de mare este amenințarea Rusiei: Cum a pierdut Putin o forță de temut
Un expert american anunță cât de mare este amenințarea Rusiei: Cum a pierdut Putin o forță de temut
Samuel Charap, un expert american de la RAND Corporation, a evaluat și clarificat într-o analiză cât de mare este amenințarea Rusiei în contextul războiului din Ucraina. El susține că...
#economie Rusia, #economia Rusiei, #sanctiuni economice Rusia, #sanctiuni occidentale impotriva Rusiei, #Rusia razboi, #Putin razboi , #Razboi Ucraina