Veniturile Rusiei încep să se evapore: Putin rămâne fără bani pentru armată

Marti, 13 Septembrie 2022, ora 16:10
11788 citiri
Veniturile Rusiei încep să se evapore: Putin rămâne fără bani pentru armată
Putin în pericol să nu mai poată să își finanțeze războiul din Ucraina FOTO: FT

Excedentul bugetar al Rusiei se evaporă pe măsură ce veniturile Moscovei din energie se micșorează abrupt. Finanțarea armatei lui Vladimir Putin din Ucraina este în pericol după ce deficitul economiei a ajuns la 5,9 miliarde de dolari în luna august 2022.

Ministerul de Finanțe de la Moscova a anunțat că excedentul bugetar al țării s-a redus cu peste 70% în luna august, la 2,3 miliarde de dolari (137 de miliarde de ruble), față de cel din ianuarie și până în iulie, când înregistrase un surplus de aproximtiv 8 miliarde de dolari (500 de miliarde de ruble), potrivit FT.

Excedentul din primele 7 luni ale anului a constituit un adevărat cufăr de bani pentru mașinăria de război a lui Putin din Ucraina, pe fondul creșterii prețurilor din domeniul energetic.

Economia lui Putin primește o altă lovitură: Asia începe să-i închidă ușa Rusiei

Dar fluxurile de gaze naturale rusești către Europa s-au redus la aproximativ o cincime din volumele de dinainte de invazie. Acum, la începutul lunii septembrie, Rusia a închis pe termen nelimitat și conducta de gaze Nord Stream 1 spre Germania.

Deteriorarea bruscă a finanțelor statutului rus va pune în mare pericol susținerea armatei lui Putin din Ucraina, în timp ce trupele sale sunt alungate din nord-estul țării vecine, după cel mai mare eșec de la pierderea bătăliei pentru capitala Kiev, din luna martie.

Putin construiește o nouă axă a lumii: Un puternic bloc antioccidental amenință SUA

Veniturile din petrol și gaze, care reprezintă aproape jumătate din veniturile bugetare ale Rusiei din acest an, au scăzut cu 18% față de anul trecut în perioada ianuarie-august.

UE a interzis deja importurile de cărbune, iar embargoul asupra petrolului transportat pe mare din Rusia va intra în vigoare din decembrie.

Veniturile produselor non-petroliere au scăzut, de asemenea, drastic, cu 37% anual, în primele 8 luni din 2022. Apar problemele pentru economia Rusiei, exporturile către Europa au scăzut cu peste o treime.

Iar perspectivele se vor înrăutăți, după suspendarea livrărilor de gaze din Rusia prin Nord Stream 1, spre Germania. Economia Rusiei a scăzut cu 4,3% în iulie 2022, comparativ cu aceeași lună din 2021.

Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Războiul lui Putin din Ucraina s-a prelungit foarte mult, iar durata sa a trecut de pragul a 26 de luni, fără ca dictatorul rus să dea vreun semn că ar renunța la conflictul sângeros....
Marea Britanie trimite Ucrainei ”cadoul otrăvit” pentru Putin: Londra livrează cel mai de preț ”diamant” VIDEO
Marea Britanie trimite Ucrainei ”cadoul otrăvit” pentru Putin: Londra livrează cel mai de preț ”diamant” VIDEO
În ciuda faptului că războiul Rusiei din Ucraina a trecut în al 3-lea an și victimele din rândul soldaților se ridică la sute de mii, Vladimir Putin continuă agresiunea fără scrupule....
#economie Rusia, #economie rusia recesiune, #economie Rusia sanctiuni, #Putin Rusia, #Putin Ucraina, #Putin razboi , #Razboi Ucraina
Comentarii
Poza Gigi Contra
Gigi Contra
rank 1
Paine din rumegus si vodca de pufoaica, de asta au nevoie rusii