Fermierii romani vor putea face agricultura cu tehnologii americane

Joi, 02 Iunie 2011, ora 00:00
2554 citiri
Fermierii romani vor putea face agricultura cu tehnologii americane
Foto: Arhiva

Fermierii romani vor putea beneficia de tehnologii americane integrate la preturi competitive pentru dezvoltarea fermelor vegetale din tara noastra, prin programul integrat AgriUStech derulat de Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC).

"Programul se deruleaza deja de doi ani in Romania, insa primele comezi de echipamente din SUA vor veni in toamna acestui an. Practic, in acest program au intrat 500 de firme, care vor beneficia de surse de creditare pentru achizitionarea unor pachete integrate de echipamente, cu 30 de procente mai ieftine, necesare optimizarii costurilor la nivelul fermelor", a declarat, miercuri, presedintele RGIC, la un seminar privind sectorul agricol.

Aceasta a subliniat ca in acest program a fost cooptata US Eximbank pentru creditarea programului estimat la circa 600 de milioane de dolari, dar si pentru ca Romania inregistreaza 6 puncte procentuale la riscul de tara.

"Romania are printre cele mai mari valori ale riscului de tara din zona, de sase puncte procentuale, fata de Bulgaria cotata cu 3,2, iar Turcia cu 0. Implicarea US Eximbank va permite creditarea programului pentru aducerea celor mai de varf tehnologii americane, la dobanzile cele mai mici. Este un program integrat, gandit cu asistenta tehnica, finantare, desfacere si training pentru tinerii fermieri", a mai adaugat presedintele RGIC.

Seminarul organizat miercuri si-a propus sa aduca fata in fata firmele americane cu fermierii romani, toti jucatorii din cadrul acestui program.

Programul strategic integrat AgriUStech orientat catre 500 de ferme vegetale cuprinse intre 500 si 1.000 hectare isi propune dezvoltarea acestor ferme pe o perioada de trei ani, astfel incat sa ajunga la un nivel tehnologic si de marketing competitiv cu fermele din Uniunea Europeana.

Domeniile deficitare identificate vizeaza asigurarea de utililaje performante si de sisteme de irigatii, asigurarea de silozuri, de constructii usoare pentru agricultura, precum si de seminte si inputuri pentru cultura vegetala.

De asemenea, vor fi asigurate servicii de planificare a culturilor agricole si de marketing pentru valorificarea recoltelor obtinute, trainig pentru fermieri, dar si finantare.

Acest program are in vedere si o colaborare profesionala cu diverse companii, institutii de invatamant din SUA, astfel incat fermierii din Romania sa poata beneficia de know-how-ul detinut de agricultura din SUA.

Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucuresti in parteneriat cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Grupul Roman pentru Investitii si Consultanta (RGIC) au organizat miercuri un seminar de agri-business si finantare cu participarea unei delegatii americane formate din specialisti din domeniul agricol si financiar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#program fermieri tehnologie SUA, #tehnologii americane agricultura Romania , #agricultura