Ziare.com

Agricultura eco din Romania, favorizata de utilizarea ingrasamintelor naturale

Miercuri, 23 Martie 2011, ora 20:29

   

Agricultura eco din Romania, favorizata de utilizarea ingrasamintelor naturale
Agricultorii din Romania folosesc cantitati foarte mici de ingrasaminte chimice comparativ cu media europeana, fapt ce reduce productivitatea la hectar, insa inlesneste reconversia terenurilor agricole catre agricultura ecologica, se arata intr-o informare a Ministerului Agriculturii, difuzata marti, cu ocazia unei conferinte a Forumului ONG-urilor de mediu.

Potrivit datelor furnizate de catre Ministerul Agriculturii, consumul de ingrasaminte chimice in 2009 se afla intr-o usoara crestere fata de anii precedenti, ajungand la 426.000 tone, fata de 387.000 de tone, in 2007. Din acestea, 296.000 tone sunt ingrasaminte azotoase, 100.000 tone pe baza de fosfati, iar 30.000 - tone ingrasaminte potasice.

Pe de alta parte, romanii folosesc in proportie covarsitoare ingrasaminte naturale. In 2009, agricultorii au folosit 13.748.000 tone de gunoi de grajd, o mare parte provenind de la fermele de vaci. Potrivit datelor ministerului, 90% din gunoiul de grajd provine de la gospodariile individuale.

Citeste mai mult despre Agricultura eco din Romania, favorizata de utilizarea redusa de ingrasaminte chimice pe GreenReport.ro

2021 vine cu discounturi de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1479 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

O idee !

Daca tot sint 70 % din terenurile agricole nefolosite,de ce nu se da o lege prin care sa fie insamintate din avion cu o planta semisalbateca care nu are nevoe de ingrijiri speciale,doar sa fie recoltata. Este vorba de CAMELINA SATIVA numita si Saminta de ulei siberian s-au sesam german,perfect adaptabila in climatul din Rominia. Aceasta planta sta la baza BIODISELULUI de inalta calitate.Astfel am mai putea relaxa pretul la combustibilii auto,reducind automat si pretul a tot ceia ce cumparam.Transportul fiind un factor detreminant in calculul lui !
Am spus,ca ar fi o idee !Nu ca si Rominia este capabila prin reprezentantii ei de DOI LEI sa acceseze la astfel de initiative. Guvernantii sint cu ochii doar pe JACMANIT !

 

Agricultura BIO !

Toate sint frumoase in vorbe. Da ! Agricultura bazata pe produse biologice,neatinse de ingraseminte si pesticide este o varianta corecta pentru Rominia. Dar in situatia cind rominul sleit de putere si venit,accepta sa manince si ce cade pe jos ( vezi chestia cu zaharul din Moll ),mi-e greu sa cred ca nu va accepta si Produse din plante Genetic Modificate,a caror pret este si asa extrem de mare raportat la salariu mediu.Da ! Produsele biologice vor fi distribuite strainatatii,vor aduce beneficii unora si precis guvernului. Vor crea locuri de munca in agricultura etc.etc. Dar se uita un lucru,investitia initiala trebue sa fie din afara Rominiei ,sa fie supravegheata de un Organism Superstatal,altfel Baietii Destepti vor face varza si banii si programu.Si asta este doar unul din aspecte ! Rapacitatea si incompetenta guvernamentala este o piedica si mai mare ! Deci,posibilitatea de a avea o Agricultura Bio,depinde de prea multi factori INCONTROLABILI ! Si in ochii mei IREALIZABILA pe termen scurt si mediu !


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor