Ziare.com

ANM: Seceta se va mentine in regiunile agricole sudul si estul tarii

Marti, 07 August 2012, ora 11:52

   

ANM: Seceta se va mentine in regiunile agricole sudul si estul tarii
Seceta se va mentine, in intervalul 7-14 august, in regiunile agricole din sud-estul, sudul si estul tarii, potrivit unei informari privind fenomenul de seceta in Romania in 2012, postata pe site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Prognoza meteorologica pentru intervalul 7-14 august 2012 estimeaza precipitatii, in general slabe cantitativ, in zonele agricole din jumatatea estica a tarii, iar pentru restul teritoriului acestea vor fi doar pe arii restranse.

"In aceste conditii, seceta pedologica cu diferite grade de intensitate, respectiv extrema, puternica si moderata, se va mentine in regiunile agricole cele mai afectate din sud-estul, sudul si estul tarii", mentioneaza directorul ANM.

La data de 6 august 2012, continutul de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm, in cultura de porumb neirigata, inregistra valori scazute (seceta pedologica moderata) si deosebit de scazute (seceta pedologica puternica si extrema), pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Potrivit ANM, in cea mai mare parte a Banatului, precum si local in nord-vestul Olteniei si al Munteniei, vestul Moldovei si sudul Crisanei, rezerva de apa prezinta valori satisfacatoare.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1846 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor