Arendarea pe termen lung, stimulata financiar

Vineri, 05 Noiembrie 2010, ora 21:37
1770 citiri
Arendarea pe termen lung, stimulata financiar
Foto: ziuadevest.ro

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara, a declarat vineri ca ia in calcul stimularea din punct de vedere financiar a arendarii pe termen lung, pentru ca planul de afaceri al unei exploatatii agricole sa poata fi facut pe o perioada indelungata.

"Ne gandim la o procedura de a stimula chiar financiar aceasta arendare pe termen lung, nu pe termen scurt, pentru ca planul de afaceri a unei exploatatii agricole sa nu fie facut pe un an sau doi, ci sa duca efectiv la o afacere care sa mearga pana la 50 de ani, daca este cazul", a precizat Valeriu Tabara, la sfarsitul intalnirii pe care a avut-o vineri cu omologul sau german, Ilse Aigner.

"Am discutat care ar fi caile si pentru Romania de a stimula o astfel de actiune care este arenda, pentru ceea ce inseamna exploatatie agricola performanta. In Germania au fost stimulari inclusiv prin modificarea codului civil in Baden", a mentionat Tabara.

El a adaugat ca arendarea este o cale spre ceea ce inseamna performanta din toate punctele de vedere a exploatatiilor agricole.

La randul sau, ministrul federal pentru alimentatie, agricultura si protectia consumatorului din Germania, Ilse Aigner, a declarat ca in Germania sunt frecvente cazurile in care suprafata care se afla in administrarea unui agricultor sa fie arendate, fara a fi propriile lui suprafete.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#agricultura Romania, #stimulare financiara arendare , #agricultura