Cine este noul sef al APIA

Miercuri, 16 Decembrie 2015, ora 13:05
3473 citiri
Cine este noul sef al APIA
Foto: APIA

Noul director general interimar al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) este Ioan Merca, acesta fiind numit in locul lui Mihai Putintei, care a preluat conducerea dupa ce fostul sef a intrat in vizorul DNA pentru abuz in serviciu si spalare de bani.

Ministrul de resort, Achim Irimescu, a confirmat pentru Agerpres numirea lui Merca la conducerea APIA, ordinul fiind semnat luni, 14 decembrie 2015.

In varsta de 45 de ani, Ioan Merca a fost director executiv la APIA Cluj si este profesor doctor, specializat in Agrotehnica, avand studii de profil in Franta.

Directorii de la APIA cercetati de DNA, lasati in libertate sub control judiciar

Directori APIA retinuti de DNA: Detalii despre frauda uriasa cu fonduri europene (Video)

DNA a descins la APIA - suspiciuni de frauda cu fonduri europene (Video)

Ca urmare a acestei decizii, Mihai Putintei a revenit pe postul ocupat anterior, de director general al Directiei Generale Buget Finante si Fonduri Europene din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

El a ocupat functia de director interimar al APIA dupa ce fostul sef al institutiei, Gheorghe Dorel Benu, a fost arestat la domiciliu, in iunie 2015, intr-un dosar in care este acuzat de abuz in serviciu si spalarea banilor.

In prezent, acesta e cercetat sub control judiciar, la fel ca alte doua persoane urmarite penal in dosar, respectiv Melinda Klara Kerekes, director general adjunct al APIA la data faptelor, si Anton Giminadis, sef serviciu la Directia Masuri de Piata si membru al Comisiei de evaluare din cadrul APIA, la data faptelor.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#nou sef APIA, #director nou APIA, #nou director interimar APIA, #scandal APIA , #agricultura