Decizie a Guvernului: Apa pentru irigatii, mai aproape de fermieri

Joi, 04 Aprilie 2013, ora 12:12
3256 citiri
Decizie a Guvernului: Apa pentru irigatii, mai aproape de fermieri

La propunerea Ministerului Agriculturii, Guvernul a aprobat o prima umplere a canalelor magistrale de irigatii, pentru prima data in ultimii 10 ani.

Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare (ANIF) se va ocupa de efectuarea probelor tehnologice a instalatiilor si a agregatelor de pompare, precum si de verificarea capacitatii de transport a canalelor la inceputul sezonului de irigat.

De asemenea, ANIF are sarcina de a preveni inundarea localitatilor, a infrastructurii de imbunatatiri funciare, precum si de a preveni accidentele la constructiile hidrotehnice, scop in care se vor porni statiile de desecare.

Sumele necesare vor fi stabilite de comisii comune formate din reprezentantii prefecturii, Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta si Agentiei si vor fi aprobate prin ordin comun MADR - MAI. Acestea se vor asigura din bugetul Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie.

Aceste masuri sunt prevazute de Ordonanta de Urgenta nr.82/2011, privind organizarea activitatii de imbunatatiri funciare, care a fost aprobata in sedinta de guvern din data de 3 aprilie 2013.

Se anunta seceta in vara. Sumele pentru sisteme de irigatii se vor dubla

Ministrul Agriculturii Daniel Constantin anuntase inca de saptamana trecuta ca a dublat sumele ce vor fi alocate pentru irigatii, avand in vedere ca in vara va fi seceta.

"Am discutat si despre sectorul de irigatii si despre cum se poate interveni, pentru ca se anunta seceta si in acest an, in lunile iulie si august. Am anuntat ca avem deja un act normativ in curs de avizare astfel incat sa realizam o masura care nu s-a mai intreprins din 1997, si anume sa aducem pe banii Ministerului Agriculturii si sa facem prima umplere pe canale", a spus atunci ministrul.

El a precizat ca fermierii vor plati mai putin pentru apa, fata de anii trecuti.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
O filială a gigantului american Google, Mandiant, avertizează joi, 18 aprilie, într-un raport, cu privire la activităţi ale unei grupări de hackeri cu legături cu spionajul rus, Sandworm,...
Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Aproape jumătate dintre români susţin că temperatura ideală din locuinţă trebuie să fie cuprinsă între 22 şi 24°C şi chiar peste, în timp ce doar 3,8% susţin că se simt confortabil...
#sistem irigatii agricultura Romania, #canale irigatii Romania bani , #agricultura
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Nu mai este nevoie de interventia stiintifica a Guvernului,
Poza Irukandji
Irukandji
rank 3
Poate va grabiti cat e si Dunarea la cota de inundatie