Ziare.com

Fermierii declara mai multe animale si terenuri, pentru a primi subventii

Joi, 22 Octombrie 2009, ora 17:38

   

Fermierii declara mai multe animale si terenuri, pentru a primi subventii
Agricultorii au cerut subventii pentru mai multe animale decat cele pe care le au, potrivit unui control al Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA), insa banii alocati de Guvern nu acopera decat o treime din subventia legala.

Astfel, pentru bovine au fost depuse peste 233.000 de cereri de subventii, din care au fost declarate eligibile 227.000, diferenta dintre numarul de animale pentru care s-au cerut banii si cele numarate de APIA fiind de 90.000 de capete.

Pentru plata acestor subventii, vor fi alocate 160 de milioane de lei din Fondul de Rezerva al Guvernului, iar alte 100 de milioane de lei vor fi alocati din bugetul Ministerului Agriculturii.

De asemenea, au fost declarate cu jumatate de milion mai multe oi si capre, in speranta primirii de subventii.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Situatia este similara si in cazul subventiilor pentru terenul agricol. Astfel, numai in judetul Timis, APIA a gasit o mie de fermieri care au declarat suprafete duble sau chiar triple fata de cele pe care le detin de fapt.

Pentru a plati subventiile de toamana, Guvernul a imprumutat 424 de milioane de euro de la Trezorie, urmand sa-i returneze dupa ce vom primii banii din partea Uniunii Europene.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1031 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor