Fermierii pot cere ajutorul de minimis pentru compensarea efectelor secetei

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 21:52
2186 citiri
Fermierii pot cere ajutorul de minimis pentru compensarea efectelor secetei
Foto: Agroinfo

Fermierii pot depune cereri la directiile de agricultura pentru primirea ajutorului de minimis pentru compensarea efectelor secetei din acest an, incepand cu data de 15 octombrie.

Ajutorul financiar va fi acordat incepand cu 1 noiembrie, iar suma maxima nu poate depasi echivalentul a 7.500 de euro pentru fiecare beneficiar, se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, remis Ziare.com.

In total, resursele financiare necesare aplicarii schemei de ajutor sunt de aproximativ 42,8 milioane de euro si se asigura de la bugetul de stat.

Ajutorul se acorda producatorilor din domeniul vegetal si compenseaa o parte din pierderea productiei destinata autoconsumului. Beneficiarii pot fi fermieri persoane fizice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale, persoane juridice, precum si orice forme asociative cu sau fara personalitate juridica, ce detin suprafete de culturi agricole in teren arabil si au infiintat culturi in toamna anului 2011, primavara anului 2012.

Cuantumul ajutorului este de 100 de lei pe hectar si se acorda pentru suprafete cuprinse intre 1 ha si maxim 10 ha inclusiv. Numarul estimat de beneficiari este de aproximativ 573.000 de fermieri, iar suprafata de teren arabil pentru care se acorda sprijinul este de aproximativ 1,9 milioane ha.

"La inceputul lunii octombrie vom stabili, prin Hotarare de Guvern, si nivelul sprijinului pe care il vor primi cei 1 milion de fermieri care au facut cerere catre APIA, nivel care va fi mult peste cel al anului precedent", a precizat ministrul agriculturii, Daniel Constantin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#ajutor minimis compensatii seceta, #fermieri cereri ajutor minimis , #agricultura
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Dacă nu i-aţi văzut pe Macaronari irigând pe ploaie?