Incheierea contractelor de irigatii ar putea fi prelungita pana pe 10 iulie

Marti, 02 Iunie 2009, ora 21:26
2241 citiri
Incheierea contractelor de irigatii ar putea fi prelungita pana pe 10 iulie

Ministerul Agriculturii vrea sa prelungeasca termenul pentru incheierea contractelor de irigatii pana la 10 iulie, pentru a permite mai multor utilizatori de apa sa incheie contracte si astfel suprafata irigabila din acest an sa fie majorata cu 200.000 de hectare.

"Pentru a acorda sprijin nediscriminatoriu tuturor utilizatorilor de apa pentru irigatii, care nu au incheiat contracte pana la 30 aprilie 2009, se propune prin prezentul proiect de act normativ ca in sezonul de irigatii al anului 2009 termenul prevazut sa fie 10 iulie 2009, astfel incat sa se irige suplimentar 200.000 hectare", se arata intr-un proiect de Ordonanta de Urgenta publicat pe site-ul ministerului de resort.

Totodata, potrivit sursei citate, ministerul propune ca de acest termen sa beneficieze si persoanele fizice si juridice din amenajarile de irigatii care se pun in functiune in anul 2009.

De asemenea, pentru cresterea suprafetei irigate si pentru reducerea cheltuielilor bugetare necesare pentru pomparea apei din canalele de desecare se propune ca surplusul de apa din aceste canale sa fie preluat, gratuit, la cerere, pe cheltuiala beneficiarilor pentru irigarea culturilor.

In plus, ministerul propune ca, pana la data de 31 decembrie 2011, Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare (ANIF) sa se reorganizeaze si sa aiba in structura filiale teritoriale cu personalitate juridica, ce au in subordine unitati de administrare la nivelul amenajarilor de imbunatatiri funciare sau al grupurilor de amenajari de imbunatatiri funciare.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#irigatii prelungi contracte, #contracte irigatii iulie, #seceta agricultura irigatii , #agricultura