Ponta da o veste buna agricultorilor: De azi vin banii

Miercuri, 16 Octombrie 2013, ora 18:11
1233 citiri
Ponta da o veste buna agricultorilor: De azi vin banii

Premierul Victor Ponta a anuntat, in sedinta de Guvern de miercuri, ca incepe achitarea avansurilor in cadrul platilor la hectar pentru agricultori.

"Sunt 600 de milioane de euro care pleaca, incepand de astazi (miercuri - n.red.). Noi facem un efort sa platim pentru ca sunt bani imprumutati si vrem sa ii si recuperam de la Comisia Europeana in primele zile ale lui ianuarie (2014 - n.red.), ca sa-i folosim in alte proiecte. Deci, sase sute de milioane de euro merg catre peste un milion de fermieri", a precizat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"Zi de salariu" pentru fermieri, miercuri - cati bani primesc

Premierul l-a atentionat pe Daniel Constantin ca a uitat sa spuna cine i-a imprumutat banii si a completat: "Trezoreria vi i-a imprumutat".

"E foarte bine ca au facut lucrul acesta, e foarte bine ca au negociat ministrul de Finante, ministrul Bugetului si FMI si Comisia Europeana nu ne mai baga in deficit cu aceste sume pe care, dupa aceea, oricum le recuperam de la Comisie. Si e foarte bine ca, la fel ca anul trecut, (...) oamenii primesc banii la timp, cand au nevoie. Cred ca aceasta este marea reforma in acest domeniu si e foarte bine", a declarat Victor Ponta.

In context, ministrul Agriculturii a precizat ca se continua demersurile pentru liberalizarea pietei funciare.

"S-au semnat, deja, acorduri intre Fondul de garantare si banci, incercam sa dezghetam si acolo lucrurile. Deci, practic, fermierii vor putea, incepand cu astazi, zilele urmatoare, sa cumpere teren doar cu 10% avans, diferenta fiind garantata in proportie de 50% de catre stat. Un efort facut prin capitalizarea Fondului de Garantare", a mai declarat ministrul Agriculturii.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#avans fermieri Romania, #ministrul Agriculturii plati fermieri, #bani UE fermieri , #agricultura