Romania este pe primul loc in UE la populatia care lucreaza in agricultura

Duminica, 08 Noiembrie 2015, ora 12:21
5872 citiri
Romania este pe primul loc in UE la populatia care lucreaza in agricultura
Foto: unsplash.com

Romania a fost, anul trecut, pe primul loc in Uniunea Europeana in privinta ponderii foarte ridicate a populatiei ocupate in agricultura, la mare distanta de urmatoarele clasate, se arata intr-o publicatie a Institutului National de Statistica (INS).

"Romania, se remarca prin ponderea inca foarte ridicata a populatiei ocupate in agricultura (25,4%), ceea ce o plaseaza pe primul loc in UE-28, la mare distanta de urmatoarele tari clasate, Grecia (13,0%) si Polonia (11,2%).

Ponderea cea mai mare a populatiei ocupate in domeniul industriei a fost inregistrata in Cehia (38,3%) si Slovacia (35,5%).

In anul 2014, in domeniul serviciilor cele mai multe persoane ocupate au fost inregistrate in Luxemburg (87,6%) si Olanda (81,5%) ", informeaza INS, la solicitarea Agerpres.

Potrivit Institutului, in Romania procentul persoanelor ocupate in domeniul industriei a fost de 30,1%, iar 44,5% din populatia ocupata a fost inregistrata in domeniul serviciilor.

"Structura populatiei ocupate dupa nivelul de educatie devine tot mai importanta in ultima vreme si constituie unul din factorii esentiali ai progresului unei natiuni. Dupa nivelul de educatie, in structura populatiei ocupate de 15-64 ani la nivelul UE-28, in anul 2014, predomina nivelul mediu de educatie, care reprezenta pe total 49% (in cazul fortei de munca masculine ponderea acestui nivel de educatie a fost de 50,3%, iar in cazul celei feminine de 47,3%).

Pe locul al doilea in structura populatiei ocupate in UE-28 s-a plasat, in acelasi an, populatia cu nivel superior de educatie, cu o pondere de 32,7% pe total (29,8% pentru barbati si 36,2% pentru femei), urmata de populatia cu nivel de educatie scazut, cu o pondere de 18,3% pe total (19,9% in cazul barbatilor si 16,5% in cazul femeilor) ", arata datele INS.

In Romania, conform INS, 58,1% din populatia ocupata are un nivel mediu de educatie (60,8% in cazul fortei de munca masculine si 54,6% in cazul celei feminine) si 19,2% din populatia ocupata are un nivel superior de educatie (16,7% in cazul fortei de munca masculina si 22,3% in cazul celei feminine).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#populatie Romania agricultura, #ocupare servicii Romania, #statistica populatie , #agricultura
Comentarii