Ziare.com

Standarde noi de calitate in agricultura, oportunitati noi de dezvoltare a afacerilor

Marti, 04 Februarie 2014, ora 17:20

   

Standarde noi de calitate in agricultura, oportunitati noi de dezvoltare a afacerilor
Certificatele de calitate in agricultura romaneasca au scopul de a spori transparenta si implicarea partilor interesate, fermieri si retaileri, pentru obtinerea si comercializarea unor produse sigure pentru consum in agricultura.

Certificarea GLOBALG.A.P. ofera produselor acestora o competitivitate mai mare pe piata alimentelor si oportunitati noi de dezvoltare a afacerilor.

Imbunatatirea sigurantei si durabilitatii inseamna acces mai mare la piete pentru producatori, produse sigure pentru comercianti si consumatori, sisteme de productie mai durabile pentru guverne si posibilitati mai mari de afaceri pentru furnizorii de servicii.

GLOBALG.A.P. este un standard recunoscut la nivel international pentru productia agricola, fiind rezultatul mai multor ani de cercetare intensiva si de colaborare cu experti din industrie, producatori si comercianti din intreaga lume. Scopul urmarit este acela ca productia agricola sigura si durabila sa fie in avantajul fermierilor, comerciantilor si consumatorilor din intreaga lume.

Pentru a afla mai multe despre aceste noi standarde, producatorii agricoli si toate persoanele interesate sunt asteptate sa participe pe 25 februarie 2014, la Bucuresti, la cel mai mare eveniment dedicat acestui domeniu, Conferinta "Standardele de calitate in agricultura romaneasca fata de standardele internationale din domeniul agriculturii".

Participantii vor avea ocazia sa afle de la cei mai buni specialisti cum indeplineste agricultura romaneasca cerintele pietei globale, care sunt cerintele comerciantilor pentru producatorii locali si multe alte subiecte interesante.

De asemenea, vor fi prezentate povesti de succes despre cum a ajutat certificarea GLOBALG.A.P. ca fermierii polonezi sa fie unii dintre cei mai mari exportatori de fructe si legume din Europa.

Mai multe detalii legate de evenimente pe http://www.inaq.ro/Conferinta_GlobalGAP.pdf.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 380 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Salutare, va propun o oportunitate:

Euro Best Team organizeaza cursuri de Managementul Fermei si Management in Agroturism care se desfasoara in perioada 17 – 28 martie 2014, la sediul EBT din Bucuresti.

Cursul Managementul Fermei se desfasoara in perioada 17 – 21 martie 2014 si are ca obiectiv instruirea participantilor pentru deprinderea abilitatilor de infiintare, organizare, administrare si gestiune a unei unitati agricole de tip ferma. In cadrul cursului participantii invata sa elaboreze un plan de afaceri in domeniul agricol, un buget pentru nevoile fermei si cum sa obtina finantarile necesare pentru infiintarea unei ferme sau pentru dezvoltarea activitatii déjà existente.

Cursul Management in Agroturism se desfasoara in perioada 24 -28 martie 2014 si ofera un program complex de pregatire si dezvoltare de abilitati de management si coordonare a unei unitati de agroturism. In cadrul cursului, participantii invata pasii care trebuie urmati pentru infiintarea unei unitati agroturistice, cadrul legal, cum sa intreprinda o serie de activitati si servicii, amenajari ale fermei, pentru a atrage turistii in zona lor si astfel, sa genereze venituri suplimentare pentru afacerile lor. Participantii invata sa elaboreze strategii de dezvoltare si lansare pe piata concurentiala, strategii de marketing, aspecte culturale si traditionale, precum si oportunitati de dezvoltare si investitii prin proiecte finantate din bugetul de stat si al Uniunii Europene.

Cursurile au o durata de cate 5 zile, a cate 6 ore pe zi si se desfasoara la sediul EBT din str. Lt. Stefan Marinescu, nr.9, sector 6, Bucuresti.

Pentru detalii vizitati siteul: http://www.eurobestteam.ro
Madalina Nedelcu – 0726.615.538 – Director Formare

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor