Tabara: Cerealele din Romania vor fi vandute in toata lumea

Vineri, 23 Decembrie 2011, ora 11:58
2255 citiri
Tabara: Cerealele din Romania vor fi vandute in toata lumea

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat ca cerealele din Romania vor fi listate in toate bursele din lume.

In sa acest lucru este conditionat de existenta unor capacitati moderne de depozitare, de peste 30 de milioane de tone, dar si de un lant de silozuri in porturile dunarene.

"Trebuie sa dezvoltam reteaua de depozitare la cereale si plante tehnice ca sa putem ajunge la un nivel de 30 de milioane de tone, avand in vedere posibilitatea de crestere a productiei de cereale in Romania", a mentionat Tabara, citat de Evenimentul Zilei.

El a prezentat si situatia productiei de cereale pentru acest an.

"La sfarsitul acestui an avem o capacitate moderna de 3,7 milioane de tone, care se adauga la alte 16,6 milioane de tone. Acum, suntem practic la o capacitate de circa 20 de milioane de tone de depozite moderne, pe care trebuie sa continuam sa o dezvoltam", a adugat acesta.

Producatorii se orienteaza mai mult pe cea pe orizontala, aceasta fiind Cauza spatiilor mici de depozitare, considera Tabara.

"Consider ca ar trebui sa dezvolte capacitati pe verticala unde pot fi controlati factorii de depozitare, respectiv aerarea, umiditatea, si unde productia depozitata ar trebui sa iasa cu indici de calitate superiori indicilor cu care a intrat. Numai in acest fel este posibila intrarea pe piata internationala. Sunt convins ca in scurt timp productia depozitata poate intra in circuit pe oricare bursa din lume, adica orice firma poate pune la vanzare grau din Romania pe bursa de la Chicago", a conchis acesta.

#Valeriu Tabara, #Ministrul Agriculturii, #productie cereale Romania, #export cereale Romania , #agricultura
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
Cerealele din Romania vor fi vandute in toata lumea
Poza billie jean
billie jean
rank 2