Vaci romanesti in China - cine are acest plan ambitios

Luni, 01 Septembrie 2014, ora 12:43
3889 citiri
Vaci romanesti in China - cine are acest plan ambitios
Foto: Wikipedia

O firma romano-chineza vrea sa exporte in aceasta toamna un lot de 5.000 de vaci din tara noastra in China.

Anuntul a fost facut de presedintele societatii Cattle Ferma de Bovine SRL, Liu Dong, in timpul vizitei premierului Victor Ponta la Beijing, informeaza Mediafax.

El a mentionat ca obiectivul companiei este de a exporta cel putin 20.000 de animale anual, din rasele Holstein si Baltata.

Guvernul roman si cel chinez au semnat, in noiembrie anul trecut, un acord pentru exportul de bovine vii si carne de porc, dar pana in prezent aceste exporturi nu s-au materializat.

Cattle Ferma de Bovine SRL este o societate mixta romano-chineza, infiintata in urma cu doi ani, care se ocupa cu cresterea si vanzarea bovinelor. Are in proprietate 400 de hectare de pamant in zona Brasovului si 1.000 de bovine, dar va cumpara animale de la alte ferme pentru a-si atinge tinta pentru exporturi.

In ultima vreme, relatiile intre Romania si China s-au intensificat.

Chinezii iubesc produsele romanesti: Cu cat a crescut volumul schimburilor comerciale

Volumul total al schimburilor comerciale dintre Romania si China a inregistrat valoarea de 1,6 miliarde de dolari, in primele cinci luni ale anului. Suma este in crestere cu 26,2% fata de perioada similara din 2013, a anuntat Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB).

Conform datelor oficiale, in intervalul ianuarie - mai 2014, volumul total al schimburilor comerciale romano-chineze a inregistrat valoarea de 1,6 miliarde de dolari, in crestere cu 26,2% fata de perioada similara a anului trecut.

Totodata, exporturile romanesti pe piata chineza s-au cifrat la 324,7 milioane dolari, mai mult 31,6% comparativ cu intervalul corespunzator din 2013, iar importurile din China au ajuns la aproape 1,28 miliarde dolari, cu 24,9% mai mari in comparatie cu primele cinci luni din anul precedent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#Romania exporturi vaci China, #firma romano chineza exporturi vaci, #exporturi vaci, #exporturi China , #agricultura