10 motive pentru care dominatia Americii nu va lua sfarsit curand

Miercuri, 26 Iunie 2013, ora 07:31
5544 citiri
10 motive pentru care dominatia Americii nu va lua sfarsit curand
Foto: Business Insider

O analiza recenta releva principalele atuuri ale economiei Statelor Unite, care o vor ajuta sa domine lumea inca multi ani de acum inainte.

Investitorii ar trebui sa fie incantati de modul in care merg lucrurile in Statele Unite, potrivit unui raport al lui Joseph Quinlan, strategul-sef al institutiei financiare americane U.S. Trust (Bank of America), scrie Business Insider.

Astfel, raportul U.S. Trust evidentiaza 10 motive intemeiate pentru care economia SUA va continua sa domine economia globala, vreme de multi ani.

1. Economia SUA este cea mai productiva si cea mai mare din lume

Produsul intern brut (PIB) al SUA reprezinta o cincime din cel mondial, desi populatia SUA nu are decat 4,5% din populatia lumii. Economia SUA este aproape de doua ori mai mare decat cea a Chinei.

2. SUA - lider mondial la produsele fabricate

Valoarea nominala cumulata a bunurilor produse a fost de 1,9 trilioane de dolari in 2012, cu o crestere de 27% fata de 2009. Ocuparea fortei de munca in acest sector a crescut cu 500.000 de muncitori in 2010.

3. SUA se numara printre cei mai mari exportatori de bunuri si servicii

In 2012, totalul exporturilor a fost de 2,2 trilioane de dolari, cu o crestere de aproape 40% fata de nivelul din 2009.

4. Investitorii straini inca sunt atrasi de SUA

Investitiile straine din anii post-criza au ajuns la 736 de miliarde de dolari, aceasta insemnand 15% din investitiile la nivel global.

5. America are branduri de top la nivel mondial

In 2008, 9 dintre primele 10 branduri de top din lume erau americane: Apple, Google, IBM, McDonald's, Coca Cola, AT&T, Microsoft, Marlboro si Visa.

6. SUA - lider mondial in domeniul tehnologiei

Oamenii vin in America pentru a deveni inovatori. SUA reprezinta sediul celor mai mari jucatori din acest domeniu.

7. America are cele mai bune universitati din lume

Tinerii americani studiaza in cele mai bune universitati din lume. Sase dintre primele 10 universitati din lume sunt americane: Massachusetts Institute of Technology (1), Harvard (3), Yale (7), Chicago (8), Princeton (9) si California IT (10).

8. Dolarul este regele valutelor

Dolarul este moneda de schimb a intregii lumi. El a reprezentat aproximativ 62% din rezervele mondiale ale bancilor centrale in 2012.

9. SUA - una dintre cele mai competitive economii

In cel mai recent top al World Economic Forum privind cele mai competitive economii, SUA au ajuns pe locul 7, coborand doua locuri. Totusi, U.S. Trust considera ca America va urca spre varful clasamentului in viitor.

10. America este in mijlocul unui proces de renastere in domeniul energiei

Productia SUA de petrol este in crestere pentru prima data din ultimii 16 ani. Datorita exploatarii resurselor de gaze de sist din Dakota de Nord, Oklahoma si Texas, SUA au cunoscut o crestere importanta a productiei.

Depozitul pentru deșeuri industriale periculoase de la Copșa Mică a fost închis. România scapă de plata penalităților la nivel UE
Depozitul pentru deșeuri industriale periculoase de la Copșa Mică a fost închis. România scapă de plata penalităților la nivel UE
România a evitat plata penalităţilor după ce Garda de Mediu din Sibiu a închis depozitul neconform de deşeuri industriale periculoase al Sometra SA din Copşa Mică, oraş care zeci de ani...
Sprijin pentru producția mașinilor electrice Ford în România: „Veste extraordinară pentru mediu”
Sprijin pentru producția mașinilor electrice Ford în România: „Veste extraordinară pentru mediu”
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat, marţi, 19 martie, că la fabrica Ford de la Craiova se va produce în curând primul autoturism electric. El a menţionat că în România au fost...
#analiza economie SUA, #economia SUA domina lumea, #cea mai puternica economie, #cele mai mari branduri , #analiza economica