Criticile britanicilor la adresa romanilor, spulberate: Imigrantii, un mare beneficiu - studiu

Miercuri, 06 Noiembrie 2013, ora 19:57
3715 citiri
Criticile britanicilor la adresa romanilor, spulberate: Imigrantii, un mare beneficiu - studiu
Foto: blogs.spectator.co.uk

Imigrantii din Marea Britanie sunt foarte importanti pentru economia tarii, avand in vedere ca aduc o contributie substantiala produsului intern brut, se arata intr-un studiu recent, care intra in contradictie cu recenta cruciada lansata de englezi impotriva romanilor si bulgarilor.

"Darile platite de catre cei care au venit in Marea Britanie din 2000 si pana in prezent au o valoare mai mare decat beneficiile care le-au fost acordate de stat", se arata intr-un raport al Universitatii College London, citat de Russia Today.

In total, in perioada 2001 si 2010, taxele platite de ei sunt cu 40 de miliarde de dolari mai mari decat ajutoarele sociale primite, astfel ca imigrantii reprezinta un adevarat beneficiu pentru economia acestei tari.

Nou-venitii din Spatiul Economic European (care cuprinde statele de pe batranul continent, cu exceptia Austriei si fostele state iugoslave), au dat cu 34% mai multi bani sub forma darilor la stat comparativ cu sumele contorizate drept beneficii sociale, in perioada 2001 si 2011, conform studiului citat.

In plus, imigrantii care au sosit in ultimii ani sunt cu 45% mai putin predispusi sa primeasca ajutoare de la stat decat nativii.

Studiul citat a luat in calcul datele legate de cheltuielile publice si banii colectati din taxe, bazate pe un sondaj facut de Agentia Fortei de Munca din Marea Britanie, realizat pe un esantion de 150.000 de familii.

"Studiul nostru mai arata ca, in contrast cu situatia din alte state europene, Regatul Unit atrage mai ales persoane cu studii superioare, atat din SEE, cat si din afara spatiului european", a spus profesorul Christian Dustmann, unul dintre co-autorii studiului.

"In plus, imigrantii care au venit dupa anul 2000 au facut contributii majore la buget, astfel ca au ajutat la reducerea poverii fiscale de pe muncitorii nativi", a mai precizat el.

Cruciada Daily Express: Cum incearca englezii sa ne convinga sa stam acasa

De ce vor companiile britanice angajati straini

Intr-un alt studiu, publicat de aceasta data de Institutul National Economic si de Cercetare Sociala de la Londra, se arata ca firmele britanice angajeaza straini pentru ca ei sunt mai bine calificati si lucreaza mai multe ore.

Conform Huffington Post, aceasta tendinta se observa cu precadere in cadrul unor domenii in care prezenta nativilor cu studii adecvate este redusa, precum cel farmaceutic, IT, universitar si finante.

Angajatorii considera ca experienta si perspectivele diferite pe care le au imigrantii reprezinta un atu si dinamizeaza piata muncii din Marea Britanie.

Exista, totusi, si dezavantaje in cazul unei echipe mixte, cum ar fi barierele lingvistice, insa ele nu depasesc beneficiile.

De la 1 ianuarie 2014, restrictiile impuse romanilor si bulgarilor pentru Marea Britanie se vor ridica, iar unii englezi se tem ca acestia vor veni in numar mare in special pentru a beneficia de ajutoare sociale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#studiu beneficii imigranti Marea Britanie, #beneficii imigranti Marea Britanie, #beneficii economie imigranti Marea Britanie, #imigranti economie Marea Britanie , #analiza economica