Ziare.com

Fostul ambasador al SUA, Mark Gitenstein: Romania are probleme de stabilitate si predictibilitate

Marti, 22 Octombrie 2013, ora 15:52

   

Fostul ambasador al SUA, Mark Gitenstein: Romania are probleme de stabilitate si predictibilitate
Fostul ambasador al Statelor Unite, Mark Gitenstein, acum membru in Consiliul de Administratie al Fondului Proprietatea, a declarat ca economia Romaniei "structural merge bine", dar ca statul roman "are probleme de stabilitate si predictibilitate".

Acordurile Romaniei cu FMI si Consiliul European "reprezinta o garantie pentru investitorii straini", iar "indicatorii macro s-au imbunatatit semnificativ in ultimul timp, sunt chiar mai buni decat cei ai unor tari din Uniunea Europeana", a declarat Mark Gitenstein pentru Capital.

Cu toate acestea, intrebat in legatura cu prabusirea in 2013 a investitiilor straine in Romania, Gitenstein a remarcat "problemele de stabilitate si predictibilitate" ale statului roman, aflat "in competie cu tarile din regiune pentru investitii".

Gitenstein: Romania sa dezvolte piata de capital, nu sa creasca impozitele

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Gitenstein a tinut sa atraga atentia ca "pentru investitorii straini, este important sa stie ca legile nu se schimba in fiecare an".

Gitenstein este avocat de profesie si a fost ambasador al SUA la Bucuresti timp de peste trei ani. El si-a incheiat mandatul in luna decembrie 2012. In aprilie 2013 Gitenstein a fost numit membru interimar al Comitetului Reprezentantilor, care se ocupa de supravegherea Fondului Proprietatea.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1072 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ghitanstain-

Vasinschi ne-a aratat mecla democratiei yankee: el a facut mai mult ca cei peste 90% care au votat pentru destituirea basescului. Si ca premiu a primit un venit consistent de la Fondul romanilor. Si romanii au primit foamea si saracia. Se pregateste Chevron.

 

Fondul Propietatea

cit cistiga pe luna la fondul propietatea ? si unde livreaza salariul in USA sau in Israel ?

.

Nu știu dacă declarația fostului ambasador coincide cu vizita telepremierului Ponta și Antenei 3, in US ...după această vizită, este foarte posibil ca Ponta să primească firmanul de la Inalta Poartă sau să fie mazilit, imediat după instalarea lui la Cotroceni !

Dusmanul de aproape!

Dupa ce a desfasurat o politica antoromaneasca in calitate de amsador SUA, acum denigreaza Romania desi castiga sume uriase pe spinarea poporului roman.
Fereste-ma doamne de "prieteni" ca acesta.

 

HOPA!

Cind un reprezentant SUA spune asa ceva este grav pentru guvernul usl . Probabil din acest motiv Ponta face anticamera la Obama ,

 

Mizeria din Romania nu mai e un secret pt. nimeni!

O faima mai trista decat noi, nu mai are nimeni in Europa.

Deh amigos...Republica Mareata Vata...

Republica Populata Romana...adusa dic CCCP...nu se compara cu Regatul Romaniei...niciodata...

mihai63@...ce, pe vremea Portocaliilor nu erea la fel???...

Romania si romanii o duceau taaaare bine...in Republica Mareata Vata...Monarhia este Solutia...O...

 

Huo coruptule!!! Yankee go home!!!

SUA sa voteze o lege prin care sa interzica fostilor ambasadori sa profite de pe urma informatiilor confidentile la care au avut acces ca sa se angajeze dupa expirarea mandatului in tarile unde au fost ambasadori.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor