Legalizarea casatoriilor intre homosexuali si beneficiile uimitoare pentru economie

Sambata, 18 Mai 2013, ora 12:27
4325 citiri
Legalizarea casatoriilor intre homosexuali si beneficiile uimitoare pentru economie
Foto: psu.edu

Casatoria intre persoanele de acelasi sex este un subiect controversat in intreaga lume, insa legalizarea ei ar aduce importante avantaje economiei.

Recent, Rhode Island a devenit al zecelea stat american in care sunt permise mariajele gay, iar politicienii de acolo sustin ca si alte state din SUA vor urma exemplul lor, mai ales in conditiile in care 53% dintre americani s-au pronuntat in favoarea acestui demers, numarul lor fiind cu mult mai mare decat in 1996 (27%).

Rhode Island a devenit al zecelea stat american in care sunt permise casatoriile gay

In plus, Franta a legalizat de curand mariajele gay, astfel ca in aceste conditii, Huffington Post a analizat care ar fi beneficiile pe care le-ar avea Statele Unite din punct de vedere economic de pe urma legalizarii casatoriilor intre persoanele de acelasi sex.

Va mari colectarile de taxe: Legalizarea casatoriilor intre persoanele de acelasi sex va aduce in plus la bugetul SUA intre 20 si 40 de milioane de dolari anual, din plata taxelor, potrivit unei analize realizate de economistul Adam Stevenson de la Universitatea din Michigan.

A ajutat economia orasului New York: In primul an de la legalizarea mariajelor gay, orasul New York a obtinut 259 milioane de dolari din impozite si cheltuieli legate de nunta, confom CNN Money.

Va usura plata salariilor in multe companii: Potrivit PBS, unele companii sustin ca SUA isi pierd competitivitatea din cauza ca nu legalizeaza casatoria intre persoane de acelasi sex. Ele atrag atentia ca in statele in care nu exista aceasta prevedere, taxele sunt diferite pentru cuplurile gay.

Poate ajuta economia statelor cu probleme: Dupa ce California, stat care se confrunta cu o criza financiara, va adopta aceasta lege, ea va genera venituri de 123 de milioane de dolari la buget, in primii trei ani, potrivit unui studiu citat de Fiscal Times.

In plus, in Massachusetts, legalizarea mariajelor gay a adus 111 milioane de dolari in primii cinci ani.

Va duce la diminuarea cheltuielilor pe programe guvernamentale de asistenta sociala: Casatoria ii face pe oameni sa fie mai stabili din punct de vedere financiar si mai putin predispusi sa ceara ajutoare sociale de la stat. In consecinta, legalizarea mariajelor gay va salva fonduri in valoare de sute de milioane de dolari pe an.

Mai multe nunti inseamna mai multi bani: Un studiu recent realizat de Institutul Williams a estimat ca mariajele intre persoanele de acelasi sex din Maine, Maryland si Washington vor aduce venituri suplimentare in valoare de 166 milioane de dolari in urmatorii trei ani.

Multe companii cred ca e o idee buna: Peste 60 de corporatii americane, inclusiv Apple, Nike si Morgan Stanley au semnat o petitie depusa la Curtea Suprema de Justitie in care si-au exprimat sprijinul pentru legalizarea mariajelor gay, motivand ca acest lucru i-ar ajuta sa angajeze specialisti de top.

In plus, un director executiv de la Morgan Stanley ia in considerare plecarea din tara, avand in vedere ca partenerul sau are probleme cu viza.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#efecte economie legalizare casatorii gay, #efecte economie legalizare casatorii homosexuali, #efecte legalizare casatorii gay, #legalizare casatorii gay , #analiza economica