Nobelul pentru Economie castigat de trei americani (Video)

Luni, 14 Octombrie 2013, ora 15:14
1915 citiri
Nobelul pentru Economie castigat de trei americani (Video)
Foto: www.steadystate.org

Premiul Nobel pentru Economie este impartit anul acesta de trei economisti. Eugene F. Fama, Lars Peter Hansen si Robert J. Shiller au primit Nobelul pentru "metoda lor empirica de analizare a evolutiei preturilor activelor".

Cei trei sunt renumiti pentru studiile care ajuta sa fie intelese evolutiile pe bursa pe termen lung, arata CBC.

Comitetul Nobel onoreaza astfel faptul ca cei trei "au dezvoltat noi metode de studiere a trendurilor pe piata activelor".

"In timp ce e greu sa prezici care vor fi preturile activelor pe bursa pe termen scurt, e posibil sa stii cum vor arata pe perioade de trei ani sau mai mult", multumita muncii celor trei, arata comunicatul Academiei Suedeze.

Eugene Fama, in varsta de 74 de ani, si Lars Peter Hansen, in varsta de 60 de ani, sunt profesori asociati ai Universitatii din Chicago. Robert Shiller, in varsta de 67 de ani, este profesor la Yale University.

Cu acest anunt, Comitetul Nobel incheie seria de sase premii in valoare de 1,2 milioane dolari oferite in 2013 pentru excelenta intr-un domeniu.

Laureatii isi vor primi premiile Nobel in cadrul unor ceremonii oficiale organizate la Stockholm si la Oslo, pe 10 decembrie, ziua in care se comemoreaza moartea fondatorului premiilor, Alfred Nobel, decedat in 1986.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Premiul Nobel economie cercetatori, #Nobel economie pret active, #Nobel economie preturi bursa , #analiza economica
Comentarii
Poza schmit
schmit
rank 5
Nobelul pentru Economie revine americi,,,,foarte des , si
Poza helios
helios
rank 1