Articol citit de 3175 ori
@maratona
din '89 si pana acum nu ti-a trecut?grav
@carpaciu'
- nu prea le ai cu anagramele !
realitate
"Dacă analizăm ultimii 23 de ani din istoria Romaniei, vom constata că cei din fruntea statului, care cică ne conduc, vor să ne extermine pur si simplu lipsindu-ne de orice posibilitate de a ne castiga traiul....
Intr-o primă fază au fost distruse industria si agricultura de pe vremea lui Ceausescu, iar ce a mai rămas a fost vandut străinilor. Astfel au fost desfiintate peste 4 milioane de locuri de muncă. Deci mai mult de 4 milioane de romani au rămas fără un loc unde să-si castige painea, la acest număr adăugandu-se noile generatii care după terminarea studiilor s-au văzut in situatia de a fi someri....
Oamenii au inceput să se adapteze noilor conditii si au inceput să deschidă mici afaceri. Dar statul a intervenit imediat cu legi aberante, birocratie excesivă si taxe multe si impovărătoare.
In paralel a incurajat afacerile străine, prin oferirea de facilităti fiscale, scutiri, subventii, oferirea de spatii si autorizatii pentru construirea de malluri si hypermarketuri străine, toate acestea făcand o concurentă neloială si scotand de pe piată mici intreprinzători romani.
Guvernul actual a continuat opera de exterminare a intreprinzătorilor romani, introducand impozitul forfetar in agricultură, iar mai nou, in perspectiva unui nou acord cu FMI, a introdus obligativitatea plătii de asigurări de sănătate si pensii in cazul celor care desfăsoară activităti independente si chirii de zeci de ori mai mari, in cazul celor care isi desfăsoară activitatea de acasă, chiar dacă sunt persoane fizice.
Dacă nu accepti situatia si te ambitionezi să iti deschizi o afacere, sau măcar o activitate pe cont propriu, atunci vine statul si te omoară din start cu o birocratie care creste cu fiecare nouă lege adoptată, cu zeci de taxe aiurea, care nu tin cont de cat produci si cat castigi, in cazul activitătilor independente impozitul fiind perceput in avans, pe baza normelor de venit. Practic, imediat ce iti deschizi o afacere incepi să plătesti taxe si impozite, chiar dacă nu obtii niciun castig din acitivitatea ta, fiind obligat să devi sclavul băncilor doar pentru a-ti achita la timp si fără penalizări, datoriile la stat!"
(Sursa:http://dantanasescu.ro/2013/08/06/razboiul-de-exterminare-al-statului-impotriva-romanilor.html)
E bine?
Este un optimism exagerat
Cresterea economica de 1% este realizata de statele deja dezvoltate, unde nivelul de trai este de peste 10 ori mai mare decat la noi. Pentru o tara in curs de dezvoltare cum este Romania cresterea ar trebui sa fie de 10-20%. Este inadmisibil ca redeventele la resursele naturale sa fie crescute pana la nivelul statelor africane unde sunt tot la nivelul de 6%. In uniunea europeana, de unde ne mandrim ca facem parte, redeventele la resurse sunt de 20-30%. De exemplu in Polonia redeventa este de 20% iar la noi aurul se va extrage cu o redeventa de 8%.
e bine,bine, e foarte bine (e un cantec romanesc)!
important ce cred sau dau impresia asta, aceste institutii.
are importanta cum traiesc romanii?
nu este asta importanta nici pentru dragutii nostri conducatori care de aproape un sfert de veac nu-si mai incap in piele de bine, mai au timp sa mai gandeasca si pt noi?