Ziare.com

Salvarea Greciei si Irlandei a incalcat reglementarile UE

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 09:53

   

Salvarea Greciei si Irlandei a incalcat reglementarile UE
Autoritatile din zona euro au ales deliberat sa incalce reglementarile din EU16 ajutand Grecia si Irlanda, strangand randurile pentru a proteja viitorul zonei euro, a declarat ministrul francez al Economiei, Christine Lagarde.

Tratatul de la Lisabona prevede conditii stricte pentru acordarea pachetelor de asistenta financiara. Liderii UE au fost de acord la summit-ul de joi sa amendeze prevederile Tratatului prin crearea unui mecanism permanent pentru a garanta stabilitatea financiara a zonei euro in ansamblul sau, transmite Reuters.

Intr-un comentariu publicat in "Wall Street Journal", Lagarde sustine ca amendamentele reprezinta "o ajustare majora", dar schimbarile sunt necesare in urma turbulentelor de pe pietele financiare provocate de criza datoriilor suverane.

Pachetele de asistenta financiara acordate Greciei si Irlandei precum si crearea fondului european de salvare au reprezentat "excese majore" ale Tratatului, a afirmat oficialul francez, adaugand: "Am incalcat toate regulile, deoarece am vrut sa strangem randurile si sa salvam intr-adevar zona euro".

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Liderii statelor membre UE au convenit saptamana trecuta ca Tratatul UE ar trebui modificat pentru ca statele membre din zona euro sa instituie un mecanism permanent pentru a garanta stabilitatea financiara a zonei euro in ansamblul sau, ce va inlocui Fondul european de stabilitate financiara (FESF) si mecanismul european de stabilizare financiara (MESF) care vor fi in vigoare pana in iunie 2013.

Intrucat noul mecanism vizeaza garantarea stabilitatii financiare a zonei euro in ansamblu, Consiliul European a convenit ca articolul 122 din Tratatul privind functionarea UE nu va mai fi necesar si in consecinta s-a decis ca acesta nu ar trebui sa fie utilizat in acest scop.

Liderii statelor membre au facut si un apel catre ministrii Finantelor din zona euro si Comisia Europeana pentru a finaliza lucrarile privind acordul interguvernamental de instituire a viitorului mecanism pana in martie 2011. Mecanismul va fi activat printr-un acord reciproc al statelor membre din zona euro in cazul aparitiei unui risc pentru stabilitatea zonei euro in ansamblu.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2396 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

banda de mafioti

Dupa ce tot ei: "Autoritatile din zona euro" au ales deliberat sa falimenteze cele doua tari acum pozeaza in "salvatori" spre un unicul beneficiu bancilor private (aflate in posesia citorva familii mafiote).
Oricum, nivelul actual de intelegere si interes din partea polulatiei focalizate asupra "soricului" este in favoarea acestei grupari de banditi care inca pot decide cum vor destinele a milioane de oameni!

 

@elem & "Dupa ce tot ei: "Autoritatile din zona euro" au ales deliberat sa falimenteze cele doua tari acum pozeaza in "salvatori" spre un unicul beneficiu bancilor private (aflate in posesia citorva familii mafiote)."

Creierul trebuie folosit continuu altfel isi pierde capacitatea de a discerne intre informatii si intoxicari si da la iveala tot felul de nazbatii!

pentru elem

nu stiu cine detine bancile falimentare din irlanda dar cred ca ai dreptate ,in 2008 dupa falimentul bancilor din USA ,Jean Claude Trichet a cerut in mod expres ministrului de finante irlandez sa salveze bancile cu orice pret,de atunci sa pompat miliarde de euro in banci fara mari rezultate iar noi tre sa platim factura, adica lucratori, irlanda e o tara buna se produce mult la export ,bancile si ue a o strica ,eu personal am fost big fan ue incep sa ma indoiesc mai ales ca nu prea a facut mare brinza pt tara mea natala Romania

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor