Iulian Iancu: Facturile la gaze si curent ar trebui sa scada cu 30%

Luni, 10 Mai 2010, ora 23:33

   

Iulian Iancu: Facturile la gaze si curent ar trebui sa scada cu 30%
Fostul secretar de stat din Ministerul Economiei, Iulian Iancu, a declarat luni seara ca anual se fura intre 1,1 si 1,4 miliarde de euro in sistemul energetic din tara noastra. Iancu sustine ca facturile la gaze si curent ar trebui sa scada cu 30%.

"In primul rand, nu mai putem lupta si cu greselile guvernului si cu problemele crizei. Si in consecinta nu mai putem astepta de la ei solutii. Solutiile mele, imediate sunt modificarea cosului la gaze, reducem factura cu 30% la gaze naturale, cu 30% la energie electrica. Sursa o reprezinta gazele din productia interna, energia electrica e de la Hidroelectrica.

Doi. Imediat relansare pe programele care pot sa aiba sustinere financiara. Respectiv surse regenerabile. Pot sa intre 1,1 miliarde, cream locuri de munca. Sunt sute de milioane de euro.

La Transelectrica, Romgaz, Transgaz, toate lucrarile trebuie scoase, spuse public, anuntate toate companiile din Romania sa stie ce lucrari sunt si umplem Romania de un santier, acum, cu acesti bani care ne sunt necesari ca aurul pentru locuri de munca. Dupa care imediat, intram in decuplarea clientelei politice. Si va dau exemple. Sunt autoritati, institutii in Romania care au redus fondurile de salarii, dar au dublat costurile. Trebuie luate la mana si eliminate acele costuri", a spus Iancu la Vorbe Grele.

Iancu a mai spus la Antena 2 ca jaful din energie trebuie oprit si ca in aceasta iarna romanii vor avea de suferit din cauza crizei si a preturilor foarte mari la energie, ramanand fara apa calda si caldura.

Iancu a spus si ca se intentioneaza inchiderea societatii Termoelectrica, pentru ca apoi "sa fie vanduta pe bucati baietilor destepti din energie".
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1663 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
KM
rank 1
....de ce....
...nu a oprit el jaful cit a fost in functie?...
T.P.LICA
rank 1
Cand era la putere,
domnul iulian iancu era ( si poate chiar mai este!)profitor al sistemului energetic. este unul din cei care a negociat cu UE , pentru romani, statutul de sclavi ai termoficarii centralizate- gaura neagra a economiei romanesti. Acum nu este la butoane , si critica ceva la care si el a contribuit din plin! Sfanta demagogie si ipocrizie!
vestala
rank 5
Nu, domnule Iancu.
trebuie marite cu inca 15%.In special pentru pensionari!!!!!!!!!!!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor