Afacerile minerilor, in pragul falimentului

Luni, 24 Martie 2008, ora 08:55
1660 citiri
Afacerile minerilor, in pragul falimentului

Investitiile in cluburi si chioscuri facute de sindicalisti pe banii ortacilor sunt aproape de faliment, informeaza editia online a ziarului Adevarul.

Liderul Sindicatului Liber al Exploatarii Miniere Livezeni din Petrosani, Adrian Jurca, a investit banii ortacilor, pe care ii reprezinta, intr-un bar si doua magazine, afaceri care, in prezent sunt in pragul falimentului.

Prima "afacere de succes" infiintata de liderul Sindicatului Liber de la EM Livezeni, Adrian Jurca, a fost Tipo Media SRL, la care sindicatul detinea 75%. La infiintare, societatea a deschis un club, doua magazine alimentare si un ziar.

In clubul situat in centrul orasului Petrosani, liderul sindical a investit circa un miliard de lei vechi din cotizatiile lunare ale minerilor.

In prezent, s-a ajuns ca societatea sa fie inglodata in datorii. Jurca nu s-a oprit insa aici si a infiintat alte doua firme, Entropia 01 Impex SRL si SC Marisanca SRL, care aveau ca obiect principal de activitate "comert cu amanuntul". Ambele sunt acum inglodate in datorii.

"Am infiintat societatea (SC Marisanca SRL - n.r.) , dar nu am deschis niciodata activitatea. Pierderile care apar in bilant reprezinta taxele pe care le-am achitat. Nu am mai pornit activitatea, pentru ca ne-am dat seama ca in Valea Jiului nu are rost ca sindicatele sa infiinteze societati", a declarat Jurca.

Minerii care si-au investit cotizatiile catre sindicat in afaceri trebuie sa-si primeasca banii inapoi, iar Jurca spune ca suma nu este mare.

"Banii investiti au fost recuperati in proportie de circa 40% prin valorificarea bunurilor detinute de societati.

Acum am lansat o actiune prin care fiecare membru de sindicat, din cei aproape 1.400, sa isi primeasca inapoi suma cu care au participat si deja primii 100 de sindicalisti au primit cate 50 de lei", sustine Adrian Jurca.

Liderul sindical a mai adaugat ca a realizat ca in Valea Jiului nu are rost ca sindicatele sa infiinteze societati.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Mineri, #afaceri, #faliment, #cotizatii , #banci faliment