Bancile economisesc milioane de euro apeland la concedii fara plata

Joi, 20 August 2009, ora 15:34
748 citiri
Bancile economisesc milioane de euro apeland la concedii fara plata

Tot mai multi jucatori din sistemul bancar au inceput sa apeleze la concedii fara plata in loc de reduceri salariale sau concedieri de personal.

Asadar, angajatii Bancpost sau ING au intrat sau urmeaza sa intre in concediu fara plata in acest an, pentru reducerea costurilor cu salariile cu sute de mii de euro sau chiar cu peste 1 milion de euro, informeaza Ziarul Financiar.

In cazul Bancpost, a opta banca din piata dupa valoarea activelor detinute la sfarsitul anului trecut, salariatilor bancii li s-a solicitat sa isi ia cinci zile de concediu fara plata pana la sfarsitul anului, afirma surse bancare.

Acest lucru ar putea insemna economii anuale de aproape 1,1 milioane de euro, ca urmare a faptului ca banca nu va acorda salarii pentru zilele de concediu, potrivit unui calcul al ZF.

Si la ING, unde a fost introdus un sistem de reducere a costurilor cu salariile prin care cei 1.000 de angajati isi iau doua saptamani de concediu fara plata, pe baza de voluntariat, pana la sfarsitul anului, economia s-ar ridica, in medie, la peste 700.000 de euro.

Angajatii din banci au fost in ultimii ani in topul castigurilor salariale, fiind vanati pe salarii de mii de euro.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#banci economie concedii, #banci concedii fara plata, #economie banci concedii , #banci faliment