Clientii noi ai bancilor platesc pentru restantieri

Vineri, 09 Octombrie 2009, ora 08:01
1381 citiri
Clientii noi ai bancilor platesc pentru restantieri

Bancile nu mai acorda credite de nevoi personale fara garantii, acestea cerand acum dobanzi si comisioane care taie din start apetitul clientilor pntru finantare.

Pretul creditelor negarantate a urcat la niveluri semnificative, din cauza marjelor de risc ridicate, pe care bancile le aplica acestor produse si care anuleaza, practic, reducerile de dobanzi anuntate, informeaza Standard.ro.

Sunt cazuri in care marjele depasesc semnificativ taierile de dobanzi operate la imprumuturi.

"Marja de risc se calculeaza pe probabilitatea ca imprumutul nu poate fi platit. Dobanzile din piata la creditele de nevoi personale fara garantii arata probabilitatea insolventei beneficiarului. Exista o intreaga modelare prin care bancile stabilesc aceste marje de risc", explica presedintele ING Bank, Misu Negritoiu.

Exista banci care au scos din oferta imprumuturile fara garantii, sau le acorda doar clientilor care au o relatie de lunga durata cu banca respectiva si au dovedit de-a lungul timpului ca sunt solvabili.

"Fiecare banca are propriul algoritm de stabilire a marjei de risc, insa in cazul imprumuturilor de consum negarantate, si care nu au macar o asigurare de viata atasata, riscul este maxim", spune Radu Ghetea, presedintele CEC Bank.

In aceasta perioada, mai mult decat in trecut, finantatorii se uita cu atentie la rata somajului, la miscarile inregistrate pe cursul de schimb si la prognozele de dobanda.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#clienti restantieri, #impumut garantie, #credite nevoi personale , #banci faliment