Acord pentru bugetul UE: Mai multi bani pentru combaterea somajului in randul tinerilor (Video)

Vineri, 28 Iunie 2013, ora 11:38
1205 citiri
Acord pentru bugetul UE: Mai multi bani pentru combaterea somajului in randul tinerilor (Video)

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a anuntat, joi seara, ca s-a ajuns la un acord politic in ceea ce priveste bugetul Uniunii Europene in perioada 2014-2020.

Intelegerea a fost ratificata de toate statele membre si liderii Parlamentului European, informeaza BBC.

Bugetul de 960 miliarde de euro contine pentru prima data taieri de cheltuieli, insa se va axa mai mult pe combaterea somajului in randul tinerilor.

Aproape o patrime dintre europenii cu varste intre 18 si 25 de ani nu au un loc de munca, in timp ce in Spania si Grecia, numarul celor care sunt in aceasta situatie depaseste 50%.

In consecinta, liderii europeni iau in considerare alocarea unei sume sumplimentare de 6 miliarde de euro catre astfel de programe.

In plus, in ajunul summit-ului, s-a ajuns la un acord in ceea ce priveste politica agricola comuna si cum vor fi salvate bancile cu probleme.

Cine va plati daca banca se prabuseste - deciziile "revolutionare" ale UE

Bugetul UE pentru 2014-2020 a fost aprobat initial in februarie, insa ratificarea lui a fst blocata in Parlament.

Conform sursei citate, alocarile vor ramane neschimbate in noul acord, insa banii care vor ramane necheltuiti vor fi transferati de la un an la altul si nu se vor intoarce in bugetele nationale, ca pana acum.

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a facut apel la membrii institutiei pentru ca bugetul sa nu mai fie blocat si de aceasta data.

Daca cele 27 de guverne isi vor da acordul si va fi votat de majoritatea parlamentarilor europeni, atunci textul final va fi adoptat in septembrie.

In februarie, presedintele Traian Basescu a precizat ca Romania a obtinut o crestere de 18% a bugetului pentru 2014-2020 fata de perioada precedenta, dar si posibilitatea de a misca 25% dintre fondurile alocate platilor directe in agricultura la dezvoltarea rurala.

https://ziare.com/basescu/presedinte/traian-basescu-declaratii-dupa-consiliul-european-live-1217614

In total, pe politica agricola comuna, tara noastra a primit o suma cu 27% mai mare decat in exercitiul bugetar anterior.

In fine, pentru politica de coeziune, s-a obtinut o crestere de 10%, pentru perioada 2014-2020.

Citeste si:
Istoria guvernelor României
Istoria guvernelor României
O fi bimilenară istoria ceaușistă a poporului român, dar istoria documentată a guvernelor României nu este mai veche de 159 de ani. În tot acest timp, Principatele Unite, apoi Regatul...
Gabriela Firea, despre proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze: „Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an”
Gabriela Firea, despre proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze: „Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an”
Gabriela Firea a anunțat luni, 18 octombrie, că proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze va ajunge astăzi în Senat. Astfel, potrivit proiectului social democraților,...
Sursa: Ziare.com
Comentarii