Boc vrea un fond pentru exproprieri pentru continuarea lucrarilor la infrastructura

Sambata, 21 August 2010, ora 15:50
970 citiri
Boc vrea un fond pentru exproprieri pentru continuarea lucrarilor la infrastructura
Foto: Romania Actualitati

Guvernul va lucra la un fond pentru exproprieri, in vederea lucrarilor la infrastructura, pentru ca bugetul nu mai poate sustine aceste cheltuieli, a declarat premierul Emil Boc, sambata, la inaungurarea lucrarilor la Centura Logoj.

"Vom lucra la un fond pe care trebuie sa-l concepem cu privire la banii necesari exproprierilor. Din banii bugetului nu vom putea sustine la nesfarsit exproprierile care sunt extrem de costisitoare, de 3 milioane pentru 10 kilometri", a spus Emil Boc.

La randul sau, ministrul Tranporturilor Radu Berceanu a precizat ca sunt multe tronsoane de drum in lucru, lucrari de vor continua si in 2011. Totodata, el a precizat ca in viitorul apropait va fi desemnat si castigatorul licitatiei pentru tronsonul Deva-Orastie.

"Este o lucrare de 180 de milioane de euro si toate celelalte portiuni care sunt incluse in planurile cu UE si cu finantatori BEI, BERD vor fi folosite. In primavara anului 2011 la toate portiunile se va lucra. Daca nu vom avea vreo surpriza cu ceva contestatii care se lungesc uneori, la anul la toate aceste portiuni se va lucra.

Pentru portiunea dintre Sibiu si Pitesti, care nu este acoperita cu fonduri europene, am convenit sa o scoatem la concesiune impartita in doua sau trei, avem un studiu acum, cam dupa modelul pe care l-am avut la Comarnic-Brasov, dar in conditii in care sa poata fi finantabila. Ne-am asigurat de la inceput de suportul celor de la Banca Europeana de Investitii si UE", a spus Berceanu.

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, si premierul Emil Boc au inspectat, sambata, lucrarile de constructie a variantei de ocolire a municipiului Lugoj (sectiune a Coridorului IV Transeuropean), care va fi deschisa traficului rutier, informeaza MTI.

Parte a proiectului finantat de Uniunea Europeana "Varianta de ocolire Lugoj" , contractul de lucrari a avut ca obiectiv constructia, in partea de est a localitatii, a unei variante de ocolire cu doua benzi, avand lungimea de 9,6 km.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Emil Boc lucrari infrastructura, #Boc Centura Lugoj , #buget
Comentarii
Poza DEKAR
DEKAR
rank 5
Daca n-are bani bugetul, mai luam un imprumut de la FMI, si banii respectivi ii facem jumy-juma!