Ziare.com

Buget 2015 Ce prevede pentru pensionari si someri. PNL: Este bugetul saraciei

Sambata, 20 Decembrie 2014, ora 12:55

   

Buget 2015 Ce prevede pentru pensionari si someri. PNL: Este bugetul saraciei
Camera Deputatilor si Senatul au adoptat, sambata, articolele proiectului de buget de asigurari sociale de stat pe 2015, urmand ca votul final sa se dea duminica, impreuna cu votul la proiectul de buget de stat.

Parlamentarii au decis: Bugetul pe 2015 si juramantul lui Iohannis, intr-o singura sedinta

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a spus ca este un buget mai mare cu 5,08% fata de cel de anul trecut si asigura indeplinirea tuturor angajamentelor luate de Guvern, inclusiv pensiile marite cu 5% pentru cei 5.433.000 de pensionari.

Ea a adaugat ca bugetul prevede si majorarea pensiilor sociale si implementarea deciziei Curtii Constitutionale privind recalcularea pensiilor pentru 250.000 de pensionari pentru 10 luni. "Bugetul cuprinde si sumele suplimentare, astfel incat sa putem asigura transferul catre pilonul II de pensii", a precizat Plumb.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Rovana Plumb a mai spus ca bugetul de somaj prevede o scadere cu 4,99%, deoarece a preconizat pentru 2015 o rata a somajului de 5,1%, fata de 5,3% cat a fost in 2014 si reducerea cu 20.000 a numarului de someri, de la 485.000 la 465.000.

Potrivit lui Plumb, bugetul de somaj asigura in mod clar plata somajului si asigurarea de programe pentru cresterea ocuparii locurilor de munca in randul tinerilor si al persoanelor peste 45 de ani.

Buget 2015: Protest al Opozitiei, in Parlament: Au batut cu palmele in pupitre si picioarele in podea

PNL a anuntat ca nu va vota proiectul de buget de asigurari sociale, deputatul PNL Cristina Pocora apreciind ca este "un buget al saraciei, cu spatele la viitor".

"Grupul PNL nu va vota acest buget, care ne spune ca in 2015 Guvernul va avea un buget consolidat al saraciei, cu spatele la viitor. Se carpeste in continuare, se dau cativa lei in plus si viata oamenilor va fi tot mai grea", a spus Pocora.

Ea a cerut demisia Rovanei Plumb, acuzand-o ca face "teatru pe spatele cetatenilor".

"Pentru acest buget ar trebui sa veniti sa va dati demisia. Vom aplauda demisia doamnei Plumb si nu vom vota proiectul", a adaugat Pocora.

"Bugetul asigurarilor sociale nu face altceva decat sa imparta saracia", a spus si deputatul PNL Claudia Boghicevici.

In replica, Rovana Plumb a spus ca cei care sunt impotriva bugetului sunt impotriva majorarii pensiilor celor peste 5 milioane de pensionari.

Buget 2015: Parlamentarii au aprobat in doua ore si jumatate toate articolele

Plenul reunit al Senatului si Camerei a finalizat, vineri, dezbaterile asupra proiectului de buget pe 2015.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 4307 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bugetul asigurărilor sociale

Situatia cea mai grea pentru someri a fost in 2010 cand somajul care era deja o sumă foarte mică pt. că era calculat la 75% din salriul minim pe economie a fost redus cu 15% caz fără precedent in istoria somajului in Romania.Au fost tăiate pensii si slarii cu 25% sau chiar mai mult la cei cărora li s-a recalculat pensia.Si in sectorul privat au scăzut drestic salariile in 2010 si in multe cazuri au rămas la nivelul de atunci si in ziua de azi in ciuda cresterii pe hartie a salariului minim legiferată de guvernul Ponta.S-au făcut multe concedieri la stat dar si in sectorul privat cei concediati dacă au reusit să se reangajeze au făcut-o pe un salariu mult mai mic decit inainte.In concluzie PDL chiar dacă nu poate fi acuzat că a adus criza in Romania a gestionat-o gresit veniturile populatiei si ale statului scăzand semnificativ.
Nu este exclus ca după venirea ACL la guvernare situatia să se repete.Cu sigurantă in cazul unor deficite in buget se va apela tot la un imprumut extern masiv.
Banii europeni si cei de la bugetul statului pentru asigurarea de programe pentru cresterea ocuparii locurilor de munca in randul tinerilor si al persoanelor peste 45 de ani nu ii ajută semnificativ pe someri ci mai mult pe cei care le gestionează.Toti sperăm că vor veni masiv investitori din Germania si alte tări bogate dar cred că este mai mult o iluzie pentru că ce s-a produs la Sibiu nu se poate face si in intrega tară.
Rămane ca singur statul să creeze locuri de muncă dar aceasta insemnă crearea de intreprinderi de stat cu efectul intăririi statului iar oculta financiară si politică externă se va opune cu indarjire.Se doreste un stst slab si indatorat.

 

Bun comentariu dl. Marinescu. Exista o singura parghie prin

care se pot crea locuri de munca, stabilitate si bunastare: INVESTITIILE! Ceea ce guvernu Fonta a refuzat sa faca, pentru a putea sa machieze recesiunea in progres bugetar. Ceea ce n-a cheltuit pentru crearea de locuri de mnca a adaugat la venitul tarii, ceea ce este absolut fals si mincinos. Nu ma mira din parte unui plagiator.

In fine, investitiile masive, cuplate cu o incasare fiscala corecta si previzibila, pot demara economia stagnanta a tarii. Sint multi specialisti in domeniu care au utilizat aceste pargii in alte tari occidentale, cu rezulatate pozitive.
Dar asta este cind va guverneaza oameni fara educatie si de rea credinta.

Pensionari si someri, bugetul saraciei :))) Are dreptate tovarasul

dottore Viorel sa le taie macaroana! El a contat pe ei sa iasa presedinte, si uita ca l-au facut de tot r ahatul! Si lui Marin666 (& toate sub-personajele pe care le manipuleaza) o sa ii taie si ajutorul de somaj si Internetul :))) Si mie o sa-mi taie pensia, dar eu am sa ii cer ajutor lui Mos Craciun, din Diaspora :))) E bine sa ai rude 'afara' :)))

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor