Buget 2015: Curtea Constitutionala discuta luni sesizarea PNL

Luni, 29 Decembrie 2014, ora 07:15

   

Buget 2015: Curtea Constitutionala discuta luni sesizarea PNL
Curtea Constitutionala va lua in discutie luni sesizarea depusa de PNL cu privire la neconstitutionalitatea legii bugetului de stat pe 2015.

PNL a contestat la CCR bugetul pe 2015

Promulgarea bugetului pe 2015 a fost blocata dupa ce Opozitia a contestat la Curtea Constitutionala legea votata pe 21 decembrie, in Parlament.

PNL a atacat bugetul la CCR, ceea ce va amana promulgarea acestuia de catre noul presedinte, Klaus Iohannis.

Ponta avertizeaza: Daca bugetul pe 2015 va fi respins de CCR, atunci..

Premierul Victor Ponta a criticat, saptamana trecuta, decizia PNL de a ataca bugetul pe 2015 la CCR.

"Imi exprim dorinta ca bugetul sa treaca, altfel, stim cu totii efectele, toate masurile pe care le-am luat de la 1 ianuarie nu vor putea fi aplicate. Toate masurile pentru profesori, doctori, pensionari, pentru fondurile europene nu vor putea fi luate. Am inteles ca in comisiile de specialitate bugetul a fost votat aproape in unanimitate.

Dincolo, in Parlament, este vorba despre un vot politic, pe care-l inteleg, dar pana la un punct. Sper ca bugetul sa nu fie respins, ar pune in pericol toate aceste masuri, sper sa fie promulgat la 1 ianuarie", a precizat seful Executivului, la debutul sedintei de guvern.

PNL este nemultumit ca prea putine dintre amendamentele propuse de liberali au fost aplicate, deoarece solicitau alocarea unor sume mai mari pentru anumite domenii.

In sesizarea de neconstitutionalitate, PNL acuza ca proiectul legii bugetului de stat trebuia inaintat de Guvern Parlamentului pana la 15 noiembrie, ceea ce nu s-a intamplat.

"In al doilea rand, nu avem strategie fiscal-bugetara, Legea responsabilitatii fiscal-bugetare spune clar ca trebuie sa ai pana la 31 iulie strategie fiscal-bugetara pentru trei ani de zile, in care sa-ti stabilesti clar cheltuielile cu principalii zece ordonatori de credite si sa stabilesti care este programul de investitii. Nu avem o asemenea strategie fiscal bugetara si din punctul asta de vedere este neconstitutionala", a spus liderul deputatilor PDL, Tinel Gheorghe, citat de Mediafax.

Bugetul pe 2015: PNL a contestat la CCR inclusiv un amendament propus de liberali

Parlamentarii au votat bugetul de stat cu 339 voturi "pentru" si 141 "impotriva".
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2697 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor