Buget 2015: Parlamentarii au aprobat in doua ore si jumatate toate articolele

Vineri, 19 Decembrie 2014, ora 18:53
2876 citiri
Buget 2015: Parlamentarii au aprobat in doua ore si jumatate toate articolele

Deputatii si senatorii au adoptat, vineri, toate articolele din proiectul legii bugetului de stat pe anul 2015, urmand sa dezbata anexele la acest proiect referitoare la principalii ordonatori de credite, programul de lucru fiind pana la ora 21.00.

Cele 56 de articole ale proiectului de buget au fost adoptate in doua ore si jumatate, fiind respinse amendamentele opozitiei, care nu fusesera acceptate nici de comisiile parlamentare de specialitate.

Bugetul pe 2015, avizat de comisiile parlamentare - cati bani primesc institutiile statului

Camera Deputatilor si Senatul s-au reunit, vineri, in sedinta comuna, pentru a analiza proiectul bugetului de stat pe anul 2015, la dezbaterile generale, in care opozitia a criticat acest proiect, a fost prezent si premierul Victor Ponta.

Ponta prezinta bugetul pe 2015 in Parlament: Un moment al adevarului este...

Premierul Victor Ponta le-a spus parlamentarilor, dupa ce Opozitia a criticat bugetul de stat pe anul 2015, ca nu raspunde "nici la jigniri, nici la insulte" si ca ii roaga pe membrii Parlamentului sa voteze pentru ca Romania sa aiba "cat mai curand si cat mai bun un buget".

"Vreau sa rog toti membrii Parlamentului ca, dupa discutiile politice, sa sprijine ministrul Finantelor in discutiile pe amenadmente si cat mai curand si cat mai bun sa avem un buget pentru Romania. Ideea ca nu avem buget, cu siguranta, este cea mai rea dintre toate", a spus Ponta, la sedinta plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului.

El a aratat ca intelege discursurile politice ale parlamentarilor: b"Vreau sa multumesc tuturor membrilor Parlamentului care au luat cuvantul, sa confirm faptul ca nu voi raspunde nici la jigniri, nici la insulte, sa multumesc domnului Nicolaescu care m-a ajutat la constructia bugetului pe 2014, pentru ca erati ministru atunci si cred ca in acelasi fel putem sa lucram respectandu-ne in viitor. Spun inca o data ca multumesc pentru votul din comisii, acolo unde a fost aproape unanimitate in anumite situatii".

Bugetul de stat pe 2015, adoptat de comisii, dupa trei zile de dezbateri

Comisiile de buget-finante din Camera Deputatilor si Senat au adoptat, joi, proiectul bugetului de stat pe 2015, cu doar doua voturi impotriva si o abtinere, cu unele amendamente, dupa trei zile de dezbateri.

Votul final ar putea avea loc duminica, in aceeasi zi cu depunerea juramantului in fata Legislativului de catre noul presedinte ale Romaniei, Klaus Iohannis.

Din bugetul de stat, Ministerele Muncii, Dezvoltarii, Finantelor, Fondurilor Europene, Agriculturii, Mediului, Transporturilor, Economiei vor avea bugete mai mari anul viitor, in timp ce alocarile pentru ministerele Sanatatii, Culturii si Administratiei si Internelor vor fi mai mici.

Citeste si:
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Ludovic Orban anunță că va candida la funcția de președinte al României: ”Mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva”
Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a anunţat marţi, la lansarea organizaţiei judeţene de Ilfov, că a hotărât să candideze la preşedinţia României, afirmând că îi este...
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Ciolacu, un ultim apel către colegii din Coaliţie: ”Pensiile speciale care ne costă 2 miliarde de euro anual trebuie supraimpozitate”
Marcel Ciolacu a scris, marţi pe Facebook, că face un ultim apel către colegii din Coaliţie, înainte de şedinţa de miercuri. El spune că pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de...