Buget 2015: PNL voteaza impotriva, UDMR va decide dupa dezbateri

Vineri, 19 Decembrie 2014, ora 16:01
2683 citiri
Buget 2015: PNL voteaza impotriva, UDMR va decide dupa dezbateri

Parlamentarii PSD vor vota proiectul de buget pe 2015 pe motiv ca este unul "sanatos", in timp ce cei de la PNL au anuntat, vineri, in plenul Parlamentului, ca nu-l sustin deoarece este un buget "nerealist, mincinos", iar UDMR va decide dupa dezbateri.

La dezbaterile generale asupra bugetului de stat, deputatul PSD Viorel Stefan a declarat ca proiectul de buget artata ca Guvernul s-a tinut de cuvant si finanteaza toate masurile la care s-a angajat si cuprinde cresteri la toate domeniile cheie: sanatate, educatie, aparare.

"Primul-ministru a venit cu un buget sanatos, sa-l votati cu gandul la cei care ne-au trimis aici si mai putin cu gandul la rafuielile politice", a afirmat Viorel Stefan.

Deputatul PNL Eugen Nicolaescu a spus ca are "o profunda dezamagire" fata de proiectul de buget si o "profunda ingrijorare" fata de modul in care va arata viata romanilor daca acest buget va fi adoptat.

"Acest buget este o improvizatie de la un capat la altul, este nerealist, neprofesionist si mincinos, este un plagiat marca Ponta a celui din 2014 si este chiar mai rau. Ne spulbera orice speranta de mai bine. Grupul PNL va vota impotriva acestui proiect croit iresponsabil", a spus Nicolaescu.

Deputatul PDL Gheorghe Ialomitianu a spus ca bugetul "stimuleaza evaziunea" si nu stimuleaza mediul de afaceri, ducand la taierea locurilor de munca. "PDL nu va vota, pentru ca este un buget impotriva romanilor", a spus Ialomitianu.

Senatorul UDMR Alexandru Vegh a aratat ca a fost un timp insuficient pentru studierea acestui proiect de buget, iar UDMR va decide cum va vota in urma dezbaterilor din plenul reunit.

Deputatii apartinand minoritatilor vor vota acest proiect de buget, a anuntat si deputatul Adrian Merka.

Pe de alta parte, premierul Victor Ponta le-a spus parlamentarilor, dupa ce opozitia a criticat bugetul de stat pe anul 2015, ca nu raspunde "nici la jigniri, nici la insulte" si ca ii roaga pe membrii Parlamentului sa voteze pentru ca Romania sa aiba "cat mai curand si cat mai bun un buget".

"Vreau sa rog toti membrii Parlamentului ca, dupa discutiile politice, sa sprijine ministrul Finantelor in discutiile pe amenadmente si cat mai curand si cat mai bun sa avem un buget pentru Romania. Ideea ca nu avem buget, cu siguranta, este cea mai rea dintre toate", a spus Ponta, la sedinta plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului.

El a aratat ca "intelege" discursurile politice ale parlamentarilor si nu va raspunde "nici la jigniri, nici la insulte". "Vreau sa multumesc tuturor membrilor Parlamentului care au luat cuvantul, sa confirm faptul ca nu voi raspunde nici la jigniri, nici la insulte, sa multumesc domnului Nicolaescu care m-a ajutat la constructia bugetului pe 2014, pentru ca erati ministru atunci si cred ca in acelasi fel putem sa lucram respectandu-ne in viitor. Spun inca o data ca multumesc pentru votul din comisii, acolo unde a fost aproape unanimitate in anumite situatii", a mai spus Victor Ponta.

Camera Deputatilor si Senatul urmeaza sa inceapa, vineri dupa-amiaza, dezbaterile pe articolele proiectului de buget pe 2015. Votul final este programat pentru duminica.

Citeste si:
Câtă nevoie era de introducerea legii pentru egalitatea de gen în politică. „Republica Moldova a introdus-o din 2016. S-au cunoscut sau nu efectele?”
Câtă nevoie era de introducerea legii pentru egalitatea de gen în politică. „Republica Moldova a introdus-o din 2016. S-au cunoscut sau nu efectele?”
Senatul a adoptat luni, 23 mai, un proiect de lege prin care partidele sunt nevoite să pună pe listele de la parlamentare cel puțin o treime de candidați femei. Inițiativa a împărțit însă...
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Persoanele care în trecut au suferit condamnări penale definitive ar putea avea interdicție în a mai candida la alegerile parlamentare decât dacă nu a intervenit o reabilitare, amnistie sau...