Sedinta de guvern, amanata - bugetul pentru 2015 nu e gata?

Vineri, 12 Decembrie 2014, ora 10:30
2288 citiri
Sedinta de guvern, amanata - bugetul pentru 2015 nu e gata?

Guvernul a amanat sedinta extraordinara de vineri dimineata, in care ar fi trebuit sa se aprobe proiectul bugetului de stat pe 2015.

Sedinta Executivului ar fi trebuit sa inceapa la ora 10:00, insa a fost amanata pentru ora 17:00, se arata intr-un comunicat al Guvernului, remis Ziare.com.

Surse citate de televiziunile de stiri spun ca bugetul pentru 2015 nu a fost inca finalizat.

De asemenea, surse citate de Mediafax relateaza ca Guvernul a amanat sedinta destinata aprobarii proiectului de buget pe 2015 din motive tehnice legate de inchiderea pe cifre a unor pozitii de fila bugetara, guvernantii constatand, vineri dimineata, ca "s-au strecurat" unele erori la introducerea datelor.

"Introducerea datelor a fost incheiata vineri dimineata, la ora 5.00, iar dupa ora 9:00, cand situatia a fost verificata centralizat, s-a constatat ca s-au strecurat unele erori", au mentionat sursele citate.

Buget 2015: Mai multi bani pentru Transporturi si Agricultura, mai putini la Sanatate si Cultura

Pe langa proiectul legii bugetului de stat pe anul 2015, pe agenda Executivului se afla legea pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificati in cadrul fiscal-bugetar pe anul 2015, precum si proiectul legii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2015.

Pe agenda se afla, de asemenea, si proiectul de hotarare privind suplimentarea bugetelor Ministerului Justitiei, Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Ministerului Public si Consiliului Superior al Magistraturii pentru plata titlurilor executorii aferente trimestrului al IV-lea al anului 2014. Ministrii vor discuta acest aspect in contextul in care DNA a acuzat joi Guvernul ca va aloca Ministerului Public mai putini bani in 2015 decat in anul care se incheie.

Cine a vrut sa taie banii DNA? Interviu cu L.C. Kovesi

Premierul Victor Ponta le-a cerut, miercuri, ministrilor sa lucreze "non-stop" pentru ca proiectul de buget sa fie finalizat pana vineri, la ora 10:00, pentru ca, dupa aprobarea in Guvern, sa fie transmis in aceeasi zi la Parlament spre dezbatere si adoptare.

Guvernul ingheata salariile bugetarilor si in 2015 - Care sunt exceptiile (Video)

"Dupa cum stiti foarte bine, s-au incheiat negocierile pe buget cu Comisia Europeana, Fondul Monetar International. Vreau sa multumesc colegilor ministri, de Finante si Buget, care au condus negocierea, dar si celorlalti. In baza datelor pe care le avem, si anume 1,83 deficit pe cash, nicio taxa si impozit, toate masurile economice si sociale adoptate incluse, de asemenea, acordurile pe care le avem cu Sanatatea si Educatia privind cresterea veniturilor si alocarea tuturor fondurilor pentru cofinantari de fonduri europene, trebuie sa finalizati pana vineri, la ora 10.00, bugetele", a declarat premierul, in cadrul sedintei de guvern de miercuri.

D.R.

Citeste si:
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
România are cea mai mare creștere economică din UE, dar nu se resimte în nivelul de trai. Marcel Ciolacu: ”Asta e cu totul altceva”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a lăudat joi, 19 mai, performanțele economiei țării noastre la nivel european, dar a admis că în buzunarele românilor creșterea nu se resimte. În acest...
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
România rămâne fermă pe poziție și nu trimite armament Ucrainei. Anunțul lui Marcel Ciolacu
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, 19 mai, că, în acest moment, ”nu este nevoie” de intervenţia României pentru a trimite armament în Ucraina. ”În...
Comentarii
DR.STRANGELOVE
rank 5
Fonta le-a promis Dacianei si copiilor