Ziare.com

Buget 2016: Ce suma e alocata pentru Ministerul Justitiei

Sambata, 05 Decembrie 2015, ora 18:56

   

Buget 2016: Ce suma e alocata pentru Ministerul Justitiei
Bugetul Ministerului Justitiei va fi in anul 2016 de 3,13 miliarde lei, in scadere cu 7,97% fata de anul 2015, se arata in proiectul de buget publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP).

Potrivit proiectului, in anul 2016, la Ministerul Justitiei sunt prevazute cheltuieli curente in valoare de 3,08 miliarde de lei, in scadere cu 8,16% fata de executia preliminata pentru 2015, din care 1,54 miliarde de lei pentru cheltuieli de personal (in scadere cu 20,19% fata 2015), 215 milioane lei pentru bunuri si servicii (scadere de 0,07%), 1,2 miliarde lei pentru transferuri intre unitati ale administratiei publice (crestere de 15,64%).

Buget 2016: Crestere de doar 0,1% pentru Pilonul II de pensii

Pe termen mediu, MJ are ca proiecte cresterea capacitatii Oficiului National de Prevenire a Criminalitatii si Recuperarea Creantelor provenite din Infractiuni (ONPCCRCPI) de a dezvolta si coordona politici anticoruptie, precum si operationalizarea viitoarei Agentii Nationale pentru Administrarea Bunurilor Sechestrate.

De asemenea, MJ a extins cu doi ani implementarea proiectului "Reforma sistemului judiciar", pentru finalizarea unor importante contracte de lucrari: Tribunalul Dolj, Palatul de Justitie Oradea, Tribunalul Prahova (monument istoric) si aducerea la un stadiu avansat de executie a Palatului de Justitie Prahova (noul sediu) si Tribunalului Sibiu (monument istoric).

Buget 2016: Cati bani primeste Sanatatea

Tot in cadrul acestui proiect, vor fi dotate cu mobilier Tribunalul Dolj si Palatul de Justitie Oradea.

In programul de investitii pe anul 2016 vor fi introduse noi obiective de investitii si lucrari de interventie, dintre care sedii noi pentru Judecatoria Radauti, Judecatoria Craiova, Judecatoria Oravita, precum si reparatii capitale la sediile Judecatoriei Sighetu Marmatiei si Judecatoriei Simleu Silvaniei.

Buget 2016: Ministerele care primesc cei mai multi bani. De unde se taie

Un alt proiect se refera la construirea "Cartierului Justitiei", in cadrul caruia se va negocia un imprumut cu Banca Mondiala, urmand ca demararea efectiva a lucrarilor sa inceapa dupa anul 2017.

In sistemul penitenciar, in 2015 s-au finalizat lucrarile de modernizare a 300 locuri detentie la penitenciarele Codlea si Margineni si au fost incepute lucrarile pentru amenajarea de noi locuri de cazare la penitenciarele Craiova si Satu Mare, fiind finalizate procedurile de achizitii studii de prefezabilitate pentru cele doua noi penitenciare: Caracal si Berceni.

Totodata, in anul 2016 vor incepe lucrarile pentru crearea de noi locuri de detentie precum si modernizarea celor existente la penitenciarele Giurgiu si Deva, lucrari care vor continua si in anii urmatori.

In perioada 2016-2019, se are in vedere promovarea obiectivului de investitii pentru construirea penitenciarului Piatra Neamt cu o capacitate de 1.000 locuri, respectiv realizarea studiului de prefezabilitate si a celorlalte documentatii tehnice.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2501 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Buget...

Creste bugetul parlmentului si scade bugetul justitiei.
Speram ca dupa ce numarul parlametarilor va fi de max.300 se va micsora si bugetul parlamentului.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor