Ziare.com

Buget 2016: Senatorii nu capata majorarea pe care si-au votat-o singuri (Video)

Sambata, 12 Decembrie 2015, ora 15:39

   

Buget 2016: Senatorii nu capata majorarea pe care si-au votat-o singuri (Video)
Bugetul Senatului pentru anul 2016 a fost aprobat, sambata, fara amendamente, in Comisiile reunite pentru Buget-Finante ale Parlamentului, institutia avand astfel alocata o suma de aproximativ 130 milioane de lei.

"Ne-am impotmolit in faptul ca nu a existat o consultare intre cei doi ordonatori (Senat si Camera Deputatilor - n.red.) si Ministerul de Finante, asa cum ne obliga Legea finantelor publice.

Acest lucru s-a petrecut in pauza dintre orele 13:00 - 14:00. Concluzia acestor consultari este aceea ca Ministerul de Finante recunoaste fundamentarea pe care au facut-o cele doua Camere la propunerea de buget.

Nu exista alta solutie decat sa votam propunerea asa cum este transmisa si cuprinsa in proiectul bugetului trimis de Guvern, cu angajamentul MFP ca, in executie, va fi atent la modul in care se face trimestrializarea, astfel incat, in prima jumatate a anului, sa nu existe sincope in finantarea structurii de cheltuieli, iar la prima rectificare, pe evaluarea care se va face atunci, se vor asigura in completare resursele pana la finalul anului", a afirmat presedintele Comisiei pentru Buget a Camerei Deputatilor, Viorel Stefan.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Secretarul general al Senatului, Ion Vargau, a declarat ca suma de 36 de milioane de lei pe care institutia o solicitase ca suplimentare urmeaza sa fie alocata la rectificarea din vara.

"S-a votat, in unanimitate, bugetul Senatului, fara amendament, urmand ca Ministerul Finantelor sa ne dea suma de care avem nevoie, adica cele 36 de milioane, in functie de executie, la rectificarea din vara. Acum avem bugetul adoptat prin Hotararea Senatului din 23 noiembrie", a afirmat Ion Vargau.

Referitor la cele 50 de noi posturi pe care institutia le avea in vedere pentru anul 2016, Vargau a explicat ca aceasta propunere avansata de Senat a fost acceptata in comisiile reunite, fiindca "angajarile pot fi facute in trei-patru ani".

"Noi avem deficit la comisii. In loc de cinci, sunt doi. S-au format comisii noi, care nu au niciun om. Pe masura ce apar niste solicitari, sa poti sa raspunzi, dar asta nu inseamna ca de la 1 ianuarie faci 40 de angajari. Aceste posturi au fost altadata, practic, am facut o revenire la numarul de posturi din anul 2010. Deci nu am cerut nimic", a spus Vargau.

Scandal pe bani: Senatorii si-au marit de capul lor bugetul pentru salarii cu 62%

Senatul a adoptat, in data de 23 noiembrie, o hotarare prin care bugetul institutiei pe anul 2016 era stabilit la valoarea de 129.468 mii lei, aceasta hotarare fiind publicata in Monitorul Oficial in data de 25 noiembrie.

Pe 3 decembrie insa Senatul a adoptat o hotarare prin care bugetul institutiei era majorat la suma de 165.919 mii lei.

Astfel, in proiectul de buget adoptat de Senat in 23 noiembrie, cheltuielilor curente le revine suma de 122.668 mii lei din care cheltuieli de personal - 93.536 mii lei, bunuri si servicii - 26.500 mii lei si transferuri - aproximativ 2.600 mii lei. Pentru cheltuielile de capital sunt alocati 6.800 mii lei.

"Bugetul de venituri si cheltuieli pentru activitati finantate integral din venituri proprii desfasurate pe langa Senat cuprinde, la venituri suma de 350 mii lei, iar la cheltuieli suma de 550 mii lei.

Veniturile realizate de Senat vor fi retinute integral de catre acesta pentru acoperirea unor cheltuieli curente si de capital aferente activitatilor finantate din venituri proprii, organizate cu aprobarea Biroului permanent. Eventualele disponibilitati inregistrare la sfarsitul anului se vor reporta in anul urmator, pentru a fi cheltuite cu aceleasi destinatii. BP poate aproba utilizarea incasarilor si pentru alte destinatii", se arata in textul Hotararii Senatului.

Actul normativ prevede, totodata, faptul ca numai in cazul obtinerii unor venituri suplimentare pot fi depasite cheltuielile prevazute in bugetul activitatilor finantate din venituri proprii.

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2170 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mai clar, v-ati impotmolit ca faraonul la mal :))))

"Ne-am impotmolit in faptul ca nu a existat o consultare intre cei doi ordonatori (Senat si Camera Deputatilor - n.red.) si Ministerul de Finante, asa cum ne obliga Legea finantelor publice."

Adica ati luat-o in bot?

 

Sa nu va fie ciuda, ca-si iau ei "rasplata"!

Astia nu se pot misca un metru fara paznic la .ur!
Ce credeti c-asteapta, haiducii si tiganii?

 

Pe Ponta?

.

Ai, ai , ai ... Senatorii vor avea cutii de carton goale sub pomul

Craciun? Va bateti joc de ei, saracii ?

 

Parlamentarii isi voteaza lor insisi cresteri de salarii,privilegii

Este un caz flagrant de conflict de interese!
"Alesii"trebuie sa inteleaga faptul ca au primit mandat de la electorat ca sa apare interesele populatiei nu pe ale lor proprii!
A fi parlamentar,ministru etc nu este un privilegiu sau drepturi la privilegii,ci o responsabilitate fata de cei care i-au ales ,sau gratie carora au fost numiti in functii!
A fi ales ,sau numit in functii de raspundere nu este un privilegiu ci o suma de obligatii si sacrificii pentru binele tarii!
Stiu,suntem departe de un astfel de nivel de politician,dar schimbarea de mentalitate trebuie inceputa!
Pentru a-i "ajuta"pe alesi sa fie cointeresati in binele populatiei,ar trebui stabilita o grila de salarizari in functie de salariu mediu pe economie!
De ex.
un parlamentar 3 salarii medii
un ministru:4
premierul:5
Presedintele tarii:6-7
etc.
Nici o majorare nu trebuie sa fie posibila inainte de majorarea salariului mediu pe economie si in corelare cu aceasta!
Sper sa nu mai vedem figuri hilare de parlamentari care sa ceara majorari de venituri,pentru ca altfel nu au bani de ...coafor!
Nu intamplator populatia nu are incredere in parlament(sub 10%)fiind institutia cea mai dispretuita de romani!
In acest mod,Parlamentul Romaniei este legal dar ilegitim!Teo

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor