Ziare.com

Buget de stat record pentru combaterea recesiunii, in Japonia

Miercuri, 24 Decembrie 2008, ora 13:17

   

Buget de stat record pentru combaterea recesiunii, in Japonia
Guvernul nipon a aprobat, miercuri, cel mai mare buget de stat din istorie, in vederea finantarii unor "masuri fara precedent" pentru combaterea unei recesiuni ce s-ar putea agrava.

Bugetul de 88,548 miliarde yeni pentru anul financiar 2009-2010, ce va incepe in 1 aprilie, a fost aprobat miercuri in cadrul consiliului ministrilor si urmeaza sa fie dezbatut in parlament, in ianuarie, relateaza AFP.

Noul buget reprezinta o majorare cu 6,6% fata de cel pe 2008-2009 si prevede reduceri de taxe si ajutoare directe in numerar pentru gospodarii.

"In fata unei situatii economice extraordinare, trebuie sa luam masuri fara precedent", a declarat premierul Taro Aso in cadrul unei conferinte de presa.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Luna trecuta, acesta anuntase o serie de planuri de relansare a economiei, de 44.000 miliarde yeni (350 miliarde euro), in contextul in care cea de-a doua economie mondiala a intrat in recesiune, in al treilea trimestru.

Datele oficiale estimeaza o stagnare a cresterii economice in 2009-2010, in timp ce institutiile internationale sunt mult mai pesimiste. Astfel, Fondul Monetar Intrnational (FMI) si Organiztia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) prognozeaza o comprimare a economiei japoneze, afectata de scadrea exporturilor.

Exporturile producatorilor niponi au scazut cu un ritm record in noiembrie, in contextul in care cererea globala pentru masini si electronice s-a prabusit, fiind asteptate alte reduceri de personal si inchideri de fabrici.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 836 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor