Bugetare pe proiecte si pentru Romania?

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 22:44
933 citiri
Bugetare pe proiecte si pentru Romania?
Foto: TVR Info

Presedintele comisiei de buget, finante si banci, de la Camera Deputatilor, Maria Barna, a declarat luni, in urma intalnirii cu reprezentantii FMI, ca s-a discutat despre oportunitatea bugetarii pe proiecte si despre introducerea criteriilor de performanta pentru cheltuirea banilor publici.

"Pentru o eficienta mai mare, am discutat despre oportunitatea bugetarii pe proiecte si sa putem introduce un criteriu al eficientei bugetare. Trebuie sa avem si noi in vedere introducerea criteriilor de performante pentru cheltuirea banilor publici", a declarat luni deputata UNPR.

Maria Barna a explicat ca bugetarea pe proiecte este o metoda utilizata in Franta.

"Este vorba de orice tip de proiecte, ca de exemplu, combaterea cancerului. Bugetarea pe proiecte este utilizata in Franta. Acestea sunt monitorizate si daca nu sunt eficiente, nu mai sunt alocate fonduri", a mai spus aceasta.

Maria Barna a mai declarat ca reprezentantii FMI au fost curiosi de ce deputatii au depus atat de multe amendamente la bugetul pe 2012.

"Au intrebat de ce s-au depus un numar asa de mare de amendamente. Le-am spus ca este de datoria parlamentarilor, care au fost alesi in colegii uninominale, ca sa isi sustina proiectele din localitatile unde au fost alesi. Fiecare parlamentar fiind ales uninominal are dreptul sa depuna aceste amendamente. Din pacate, insa, cei care le-au depus nu au venit la discutii in comisii, dar amendamentele pot constitui o baza pentru programele pe care Guvernul le poate face in viitor", a conchis Barna.

Parlamentul a reusit sa stabileasca un nou record, in contextul in care au fost depuse mai mult de 8.000 de amendamente la bugetul pentru 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#bugetare proiecte Romania, #introducere criterii performanta bani publici , #buget