Bugetul de austeritate din Marea Britanie creste veniturile saracilor

Marti, 22 Iunie 2010, ora 17:18
1444 citiri
Bugetul de austeritate din Marea Britanie creste veniturile saracilor

Bugetul de urgenta, prezentat marti de ministrul britanic de Finante George Osborne, va include suprimarea impozitului pe venit pentru familiile defavorizate.

Masura vine in contextul unui buget general de austeriate care devine extrem de restrictiv cu segmentul cheltuielilor publice.

Conform AFP, guvernul va ridica cu 1.000 de lire (aproximativ 1.200 euro) nivelul de deducere fiscala pentru familiile platitoare de impozit, ceea ce aduce un castig de 200 de lire pentru aceasta categorie de contribuabili.

Marea Britanie vinde singura sa linie de tren de mare viteza

Acest lucru va costa finantele publice 3,7 miliarde de lire si ar putea permite scutirea de impozit pe venit pentru 900.000 de contribuabili. Osborne va anunta si aplicarea unei taxe de valoare echivalenta asupra bancilor britanice, carora li se va cere si sa acorde mai multe imprumuturi intreprinderilor.

Bugetul este astfel construit incat Guvernul sa evita majorarea TVA-ului. Osborne considera ca masura este absolut obligatorie, in condtitiile in care costurile crizei nu trebuie suportate de categoriie defavorizate ale societatii, care trebuie sa beneficieze de sustinere din partea Guvernului.

Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#buget austeritate Marea Britanie, #venituri Marea Britanie , #buget