Bugetul pe 2012, adoptat pe articole cu tam-tam - Opozitia n-a avut niciun cuvant

Marti, 06 Decembrie 2011, ora 20:50
2935 citiri
Bugetul pe 2012, adoptat pe articole cu tam-tam - Opozitia n-a avut niciun cuvant
Foto: Arhiva

In ciuda celor 8.000 de amendamente depuse de Opozitie, proiectul de lege pentru bugetul pe 2012 a reusit sa treaca destul de usor prin comisiile de specialitate din Parlament, niciunul dintre punctele de vedere ale Opozitiei nefiind adoptat.

Marti au intrat in discutie si bugetele altor ministere dupa ce, luni, s-au aprobat banii destinati Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Sanatatii, Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, celui de Externe, Comunicatiilor si Agriculturii.

De asemenea, parlamentarii au fost de acord si cu bugetele pentru Serviciul Roman de Informatii, MApN, al AVAS, Comisiei Nationale de Integritate, Serviciului de Protectie si Paza, precum si bugetul asigurarilor de sanatate.

Bugetul, in comisiile din Parlament - Vezi cine a primit ok-ul

Ziare.com ti-a prezentat deciziile luate de comisiile de specialitate din Parlament, in format LIVE TEXT:

- Guvernul ar putea obtine 700 de milioane de lei din vanzarea locuintelor RA-APPS, a declarat ministrul Gheorghe Ialomitianu. Aceasta suma este precizata si in proiectul de buget pentru 2012.

- Guvernul a luat in calcul, la realizarea bugetului, si scaderea cheltuielilor cu alegerile de anul viitor, a declarat Gheorghe Ialomitianu. De asemenea, el a precizat ca va fi vandut aproximativ 90 la suta din patrimoniul RA-APPS.

- Opozitia l-a acuzat pe ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, ca, in loc sa prezinte datele bugetului, iroseste timp atacand amendamentele aduse de USL. "E bataie de joc, in loc sa prezinte bugetul, prezinta amendamentele USL", a spus deputatul PSD Viorel Stefan. Ulterior, acesta si-a cerut scuze pentru atitudinea sa.

- Bugetul Ministerului Transporturilor a fost aprobat, cu 21 voturi "pentru", 7 voturi "impotriva". Cele mai importante sume sunt alocate pentru autostrazi si pentru terminalul nou Shengen de la Aeroportul Otopeni.

- Spiritele s-au incins in Comisia de industrie, problemele pornind de la pagina cu cheltuielile de capital. Varujan Vosganian, presedintele comisiei de industrie din Senat, a spus ca cifrele sunt gresite si nu sunt precizate cheltuielile de capital. De asemenea, Relu Fenechiu a dorit sa stie ce se intampla cu privatizarea Tarom si cu situatia de la CFR Marfa, precum si de ce nu exista proiecte pentru zona Moldovei.

- Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat ca Romania nu va mai fi nevoita sa ia si alte masuri de ajustare a cheltuielilor bugetare, anul viitor, indiferent de conditiile din pietele internationale.

El a adaugat ca bugetul s-a format in baza unei cresteri economice de 2,1 la suta, provenita din investitii si constructii (3,9%), industrie (2,7%) si servicii (1,6%).

- Comisiile reunite de buget au inceput dezbaterea asupra bugetului pentru anul viitor in jurul orei 8.30.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#buget 2012, #buget comisii Parlament, #dezbatere buget Parlament , #buget