Bugetul pe 2015: PNL a contestat la CCR inclusiv un amendament propus de liberali

Marti, 23 Decembrie 2014, ora 15:32
3092 citiri
Bugetul pe 2015: PNL a contestat la CCR inclusiv un amendament propus de liberali

PNL a contestat bugetul pe 2015 la Curtea Constitutionala, insa printre aspectele reclamate se numara si un amendament initiat de liberali in comisiile parlamentare de buget-finante.

Luni, liderul deputatilor PDL, Tinel Gheorghe, a motivat decizia luata prin faptul ca proiectul legii bugetului de stat trebuia inaintat de Guvern Parlamentului pana la 15 noiembrie, informeaza Mediafax.

In al doilea rand, el a acuzat faptul ca nu exista o strategie fiscala-bugetara, conform legii.

De asemenea, Tinel Gheorghe a invocat ca motiv de neconstitutionalitate prevederile unui amendament ce se refera la echilibrarea bugetelor locale.

Ponta avertizeaza: Daca bugetul pe 2015 va fi respins de CCR, atunci...

In completare, viceliderul deputatilor PNL Eugen Nicolaescu a sustinut ca, in cadrul sedintei comisiilor parlamentare reunite de buget-finante, opozitia ar fi reusit sa limiteze "posibilul dezastru pe care l-ar fi produs adoptarea prin legea bugetului a modificarii definitive a Legii finantelor publice locale, in sensul in care amendamentul este valabil numai pentru anul 2015".

"Le-a fost frica celor de la putere sa duca pana la capat o asemenea initiativa, si atunci au acceptat, sa spunem, o serie de bariere pe care noi le-am propus ca amendamente, si au acceptat ca dupa ce se termina semestrul I sa aiba loc o evaluare a impactului pe care l-a produs aplicarea acestei noi formule de echilibrare si eventualele corectii care se nasc din aceasta evaluare sa fie avute in vedere la prima rectificare bugetara", a mai spus Nicolaescu.

Amendamentul buclucas

Totusi, acesta a recunoscut ca amendamentul respectiv a fost initiat de Opozitie si adoptat in comisiile de specialitate.

"Normal, ca noi l-am propus...corectat", a insistat viceliderul PNL.

"A fost pozitie politica. (...) A fost aprobat dupa ce noi am facut amendamente si s-au acceptat, deci in varianta modificata, care credem noi ca va produce mai putin rau", a adaugat acesta.

Intrebat de ce PNL mai contesta la Curtea Constitutionala amendamentul, avand in vedere ca ei i-au initiat, Nicolescu a raspuns ca "se contesta din punct de vedere al modului in final in care a fost preluat de catre PSD, ca au mai facut modificari dupa ce noi am facut acele modificari".

Totusi, el nu a putut arata care au fost modificarile aduse de PSD la amendamentul respectiv.

"Mi-e greu sa va spun pe dinafara in clipa de fata, ca nu am venit pregatit pentru asta, dau au facut modificari", a replicat Nicolaescu.

Proiectul legii bugetului de stat pe anul 2015 a fost aprobat duminica de plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului.

Parlamentarii au votat bugetul de stat cu 339 voturi "pentru" si 141 "impotriva".

Citeste si:
Ludovic Orban, mesaj pentru tinerii liberali: „Membrii TNL prezenţi la congres nu se vor lăsa controlaţi. Mă aştept de la voi să fiţi liberi” VIDEO
Ludovic Orban, mesaj pentru tinerii liberali: „Membrii TNL prezenţi la congres nu se vor lăsa controlaţi. Mă aştept de la voi să fiţi liberi” VIDEO
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, 18 septembrie, la Şcoala de Vară a TNL din staţiunea Venus, că se aşteaptă ca tinerii liberali care vor fi prezenţi la congresul din...
Klaus Iohannis, la volanul noului model Dacia Duster. „Firmele s-au pregătit pentru continuarea activităţilor economice” VIDEO
Klaus Iohannis, la volanul noului model Dacia Duster. „Firmele s-au pregătit pentru continuarea activităţilor economice” VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a testat sâmbătă, 18 septembrie, noul model Dacia Duster, varianta facelift produsă la Mioveni. Șeful statului a mărturisit că experienţa şofatului a fost...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Marin2134
rank 5
Debandada la liberali !! Se contesta pe ei insisi !!