Bugetul pe 2015: PNL a contestat la CCR inclusiv un amendament propus de liberali

Marti, 23 Decembrie 2014, ora 15:32
3333 citiri
Bugetul pe 2015: PNL a contestat la CCR inclusiv un amendament propus de liberali

PNL a contestat bugetul pe 2015 la Curtea Constitutionala, insa printre aspectele reclamate se numara si un amendament initiat de liberali in comisiile parlamentare de buget-finante.

Luni, liderul deputatilor PDL, Tinel Gheorghe, a motivat decizia luata prin faptul ca proiectul legii bugetului de stat trebuia inaintat de Guvern Parlamentului pana la 15 noiembrie, informeaza Mediafax.

In al doilea rand, el a acuzat faptul ca nu exista o strategie fiscala-bugetara, conform legii.

De asemenea, Tinel Gheorghe a invocat ca motiv de neconstitutionalitate prevederile unui amendament ce se refera la echilibrarea bugetelor locale.

Ponta avertizeaza: Daca bugetul pe 2015 va fi respins de CCR, atunci...

In completare, viceliderul deputatilor PNL Eugen Nicolaescu a sustinut ca, in cadrul sedintei comisiilor parlamentare reunite de buget-finante, opozitia ar fi reusit sa limiteze "posibilul dezastru pe care l-ar fi produs adoptarea prin legea bugetului a modificarii definitive a Legii finantelor publice locale, in sensul in care amendamentul este valabil numai pentru anul 2015".

"Le-a fost frica celor de la putere sa duca pana la capat o asemenea initiativa, si atunci au acceptat, sa spunem, o serie de bariere pe care noi le-am propus ca amendamente, si au acceptat ca dupa ce se termina semestrul I sa aiba loc o evaluare a impactului pe care l-a produs aplicarea acestei noi formule de echilibrare si eventualele corectii care se nasc din aceasta evaluare sa fie avute in vedere la prima rectificare bugetara", a mai spus Nicolaescu.

Amendamentul buclucas

Totusi, acesta a recunoscut ca amendamentul respectiv a fost initiat de Opozitie si adoptat in comisiile de specialitate.

"Normal, ca noi l-am propus...corectat", a insistat viceliderul PNL.

"A fost pozitie politica. (...) A fost aprobat dupa ce noi am facut amendamente si s-au acceptat, deci in varianta modificata, care credem noi ca va produce mai putin rau", a adaugat acesta.

Intrebat de ce PNL mai contesta la Curtea Constitutionala amendamentul, avand in vedere ca ei i-au initiat, Nicolescu a raspuns ca "se contesta din punct de vedere al modului in final in care a fost preluat de catre PSD, ca au mai facut modificari dupa ce noi am facut acele modificari".

Totusi, el nu a putut arata care au fost modificarile aduse de PSD la amendamentul respectiv.

"Mi-e greu sa va spun pe dinafara in clipa de fata, ca nu am venit pregatit pentru asta, dau au facut modificari", a replicat Nicolaescu.

Proiectul legii bugetului de stat pe anul 2015 a fost aprobat duminica de plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului.

Parlamentarii au votat bugetul de stat cu 339 voturi "pentru" si 141 "impotriva".

Citește și:
De ce are AUR succes în ”afacerea” politică. Comparativ, ”business-ul” USR e în faliment: ”Nu există acolo unde a câștigat alegerile”
De ce are AUR succes în ”afacerea” politică. Comparativ, ”business-ul” USR e în faliment: ”Nu există acolo unde a câștigat alegerile”
AUR și USR sunt în opoziție, însă se pare că doar unul dintre cele două partide are succes în ”afacerile politice”, pe când celălalt arată tot mai mult ca un business în...
Doi jurnaliști au fost amendați de CNA cu 10.000 de lei pentru că și-au permis să discute despre doctoratul plagiat al lui Lucian Bode VIDEO
Doi jurnaliști au fost amendați de CNA cu 10.000 de lei pentru că și-au permis să discute despre doctoratul plagiat al lui Lucian Bode VIDEO
Jurnaliștii postului B1TV, Răzvan Zamfir și Radu Buzăianu, au primit o amendă din partea CNA pentru o emisiune în cadrul căreia au dezbătut subiectul lucrării de doctorat plagiate de...
Comentarii
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Debandada la liberali !! Se contesta pe ei insisi !!