Calendarul pentru adoptarea bugetului pe 2019, aprobat. Votul final va fi dat vineri

Sambata, 09 Februarie 2019, ora 12:07
2835 citiri
Calendarul pentru adoptarea bugetului pe 2019, aprobat. Votul final va fi dat vineri
Foto: Facebook / Camera Deputatilor

Conducerea Parlamentului a aprobat, sambata, calendarul dezbaterii bugetului de stat pe 2019, votul final urmand sa se dea vineri.

Imediat dupa sedinta Birourilor Permanente la care s-a stabilit calendarul, atat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, cat si liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan, si liderul deputatilor USR, Cristina Pruna, au declarat ca nu au apucat sa studieze proiectul de buget, pentru ca nu le-a fost pus la dispozitie decat foarte tarziu.

Mai mult, Tariceanu i-a indemnat pe jurnalistii care ii adresau intrebari la Parlament sa i le puna ministrului de Finante, explicand ca el nu a apucat sa citeasca documentele. Conform televiziunilor de stiri, Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor si al PSD, nici macar nu a fost astazi la sedinta Biroului Permanent.

Potrivit programului de dezbatere si adoptare a bugetului de stat pe anul 2019, aprobat in sedinta Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului, parlamentarii vor putea depune amendamente pana luni, la ora 12.00, urmand ca pana la ora 14.00 acestea sa fie centralizate.

Comisiile de specialitate din Parlament vor da avize luni, de la ora 15.00.

Marti si miercuri comisiile de buget-finante din Senat si Camera Deputatilor vor elabora rapoartele, acestea urmand a fi depuse la Birourile permanente reunite miercuri, la ora 15.00.

Sedinta comuna a celor doua camere ale Legislativului pentru dezbaterea si adoptarea proiectului bugetului de stat pe 2019 va incepe miercuri, la ora 16.00.

Votul final este programat vineri.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a publicat vineri seara, in jurul orei 22:00, un nou proiect de buget cu un deficit bugetar cu 1,3 miliarde de lei mai mare decat in varianta initiala, cea publicata la 31 ianuarie.

Citeste mai multe despre: Ministerul de Finante a publicat vineri seara un nou proiect de buget, cu un deficit mai mare cu 1,3 miliarde lei.

In sedinta de vineri 8 februarie Guvernul a adoptat bugetul pentru 2019.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google Maps vrea să îi convingă pe șoferi să nu mai folosească atât de mult mașina. Noile funcții adăugate
Google Maps vrea să îi convingă pe șoferi să nu mai folosească atât de mult mașina. Noile funcții adăugate
Google Maps introduce o nouă funcționalitate menită să încurajeze utilizatorii să opteze pentru alternative mai ecologice la călătoriile cu automobilul, cum ar fi transportul în comun sau...
Spotify crește prețul abonamentului Premium. Cât vor trebui să achite utilizatorii pentru a asculta muzică fără reclame
Spotify crește prețul abonamentului Premium. Cât vor trebui să achite utilizatorii pentru a asculta muzică fără reclame
Spotify se pregătește să implementeze o nouă creștere de preț a abonamentului său Premium, conform informațiilor apărute într-un raport recent. Aceasta va fi a doua majorare de preț în...
#calendar adoptare buget 2019 , #buget