Ziare.com

CCR: Legea bugetului, constitutionala

Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 13:46

   

CCR: Legea bugetului, constitutionala
Legea bugetului de stat este constitutionala, au decis, miercuri, judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei, respingand contestatia formulata de PDL.

In continuare, legea va fi trimisa va fi trimisa spre promulgare catre presedintele Traian Basescu.

"PDL nu numai ca a respectat, dar nu a comentat niciodata vreo decizie a CCR. Asta vom face si acum, vom respecta decizia. (...) Daca vedeti in acest buget vreo masura care sa duca la crestere economica a Romaniei sa mi-o spuneti, eu nu am sesizat. (...) Ce va face domnul presedinte nu pot sa comentez", a declarat Vasile Blaga la Digi 24.

Legea bugetului pe 2013 a fost adoptata fara cvorum si fara a lua in considerare amendamentele Opozitiei, iar fundamentarea bugetului s-a facut pe Statutul parlamentarilor, act inca neadoptat, au aratat democrat-liberalii, in sesizarea catre CC.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Mai mult, PDL a sustinut ca bugetele Camerei Deputatilor si Senatului s-a fundamentat pe o lege inexistenta, respectiv statutul deputatilor si senatorilor, care a fost amanat saptamana trecuta, din cauza unor dispute.

Pe de alta parte, PSD a denuntat demersul PDL ca fiind unul politicianist si i-a acuzat pe social-democratii ca au falsificat semnaturile pe contestatia depusa la Curtea Constitutionala.

"Decizia este definitiva si general obligatorie"

"In ziua de 13 februarie 2013, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art.146 lit.a) din Constitutia Romaniei si al art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, s-a intrunit pentru a solutiona, in cadrul controlului anterior promulgarii, obiectia de neconstitutionalitate asupra Legii bugetului de stat pe anul 2013, formulata de un numar de 54 deputati apartinand Grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal.

In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a constatat ca Legea bugetului de stat pe anul 2013, este constitutionala.

Argumentatia retinuta in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale va fi prezentata in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Presedintelui Romaniei, presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului si primului-ministru", se arata in comunicatul CCR.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2034 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

dreg busuiocul!

mai bine era sa nu fie nevoiti sa-l dreaga, dar pentru asta trebuie sa ai glagorie, nu tarate.

 

Nu-i adevărat...

...Lege bugetul e neconstituțională după savantul mondial in ale constituționalității,Bok...precizăm că prenumitul și numitul Bok habar nu are de constituție...e doar un nomenclaturist și un comunist convins,ca Alifie cu ghivent,supleant al CCal PCR și nomenclaturistul comunist și securist,nașparliul cu breton Demis...

Fermecătorul Voiculesco e de acord cu Legea bugetului și a dat dispoziții in acest sens...ce,nu se vede? Ăh?

 

Inca o "victorie" pedelista.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Presedintelui Romaniei, presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului si primului-ministru", se arata in comunicatul CCR.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor