Ce amendamente a depus ALDE la buget

Luni, 23 Decembrie 2019, ora 14:27
5657 citiri
Ce amendamente a depus ALDE la buget
Foto: Facebook/ALDE - Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, Varujan Vosganian si secretarul general Daniel Chitoiu i-au prezentat, luni, premierului Ludovic Orban, ministrului de Finante, Florin Citu, si ministrului Transporturilor, Lucian Bode, amendamentele depuse de ALDE la proiectul de buget pentru anul 2020.

Conform unui comunicat remis Ziare.com, principalele solicitari pe care ALDE le-a transmis Guvernului se refera la alocarea de fonduri pentru demararea sau accelerarea unor mari obiective de investitii.

Iata la ce se refera amendamentele ALDE:

- realizarea variantelor ocolitoare pentru orasele Comarnic si Busteni pentru fluidizarea traficului pe Valea Prahovei;

- construirea drumului expres Pitesti -Craiova, incluzand ca prioritate varianta ocolitoare pentru orasul Bals;

- finalizarea studiului de fezabilitate pentru drumul european cu regim de autostrada Ploiesti-Buzau -Focsani - Bacau -Suceava -Siret, cu realizarea cu prioritate a variantelor ocolitoare pentru orasele Ramnicu Sarat si Adjud;

- demararea variantei ocolitoare pentru municipul Galati;

- urgentarea construirii autostrazii Sibiu - Pitesti;

- incheierea studiilor de fezabilitate pentru tronsoanele Ungheni - Targu Neamt si Targu Neamt - Targu Mures ale autostrazii Moldovei;

- conectarea Dunarii de Jos la traseul Bucuresti - Suceava prin realizarea drumului expres Braila - Focsani;

- demararea lucrarilor la variantele ocolitoare pentru localitatile Eforie Nord si Eforie Sud

- reabilitarea retelei de cai ferate care leaga Capitala de frontiera de sud si de municipiile Timisoara, Cluj, Iasi si Suceava;

- alocarea de fonduri pentru lucrarile de construire a aeroportului Brasov.

"Impreuna cu reprezentantii Guvernului am identificat surse de finantare pentru aceste proiecte, iar, in situatiile in care nu fusesera deloc prevazute fonduri sau acestea erau insuficiente, amendamentele ALDE, care au fost acceptate, au rezolvat aceasta situatie", a transmis ALDE.

Iata ce prevad si amendamentele USR si PMP.

Guvernul va analiza, in sedinta de luni, amendamentele depuse de partidele politice la proiectele de lege pentru care Executivul a hotarat sa isi angajeze raspunderea in fata Parlamentului.

Barna anunta o victorie dupa discutia cu Orban: Se amana pensiile speciale pentru primari. Mai multi bani pentru drumuri si educatie (Video)

Plenul Camerei Deputatilor si Senatului se va reuni, luni, de la ora 16:00 pentru ca Guvernul sa-si angajeze raspunderea in vederea adoptarii proiectului de buget pentru 2020.

A.G.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#ALDE amendamente buget, #Guvern asumare raspundere buget , #buget