Ce bugete au primit aviz favorabil in comisiile parlamentare de marti

Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 18:02
1416 citiri
Ce bugete au primit aviz favorabil in comisiile parlamentare de marti

Bugetele mai multor ministere, precum si ale SGG, AEP, SRI, SPP sau STS au primit avize favorabile in comisiile parlamentare, marti.

Astfel, bugetul Ministerului Fondurilor Europene a primit aviz favorabil in cadrul comisiilor reunite ale afacerilor europene din Senat si Camera Deputatilor. Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat ca pe 2013 ministerul va avea un buget de 184 milioane de lei, cu o finantare de 6,09% din fonduri externe nerambursabile, iar restul de la bugetul de stat.

Pentru cheltuieli de personal a fost alocata suma de 11,58 milioane de lei, 16,3% crestere fata de 2012, iar pentru bunuri si servicii - 1,28 milioane de lei, 15,6% crestere fata de anul trecut. La proiectele cu finantare din fonduri externe nerambursabile post aderare cresterea este de 527% fata de 2012 (171,155 milioane de lei).

Comisiile reunite de Administratie au dat aviz favorabil si bugetului Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, el fiind votat in unanimitate, iar cele 5.419 amendamente aduse bugetului au fost aprobate "in bloc". Bugetul MDRAP este de 2,54 de miliarde de lei, in crestere cu 5,96% fata de cel de anul trecut.

Totodata, si bugetul Ministerului Mediului a primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de Administratiei, el fiind votat in unanimitate, iar cele 321 de amendamente aduse proiectului de buget au fost adoptate unanim de catre toti cei prezenti in sala. Bugetul Ministerului Mediului este de 2,20 de miliarde de lei, in scadere cu 0,08% fata de cel de anul trecut. Comisiile de Buget-Finante urmeaza sa dea votul final in privinta bugetului fiecarui minister.

Si bugetul Secretariatului General al Guvernului a primit aviz favorabil, el fiind votat in unanimitate, iar cele 373 de amendamente aduse proiectului au fost adoptate unanim de catre toti membrii Comisiilor. Bugetul Secretariatului General al Guvernului este de 7,35 miliarde, in scadere cu 8,36% fata de cel din anul 2012. Comisiile de Buget-Finante urmeaza sa dea votul final pentru bugetul SGG.

Bugetul Autoritatii Electorale Permanente a primit la randul sau aviz favorabil, fiind votat in unanimitate, iar cele 117 amendamente aduse proiectului de buget au fost adoptate unanim de catre toti parlamentarii din comisii. Bugetul Autoritatii Electorale Permanente este de 14,36 milioane, el fiind in scadere cu 69,59% fata de cel de anul trecut. Bugetul AEP urmeaza sa primeaca un vot final in cadrul Comisiilor de Buget-Finante.

Comisia de control a activitatii SRI din Parlament a avizat bugetul Serviciului Roman de Informatii pentru anul 2013 in forma propusa de Guvern.

"Am dat un aviz favorabil acestui buget si consideram in mod responsabil ca bugetul o sa asigure la limita minima de functionare desfasurarea in bune conditii a activitatilor SRI pentru anul 2013", a declarat presedintele Comisiei privind controlul activitatii SRI, Georgian Pop.

Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala a avizat marti bugetele pe 2013 ale Serviciului de Protectie si Paza (SPP), Serviciului Special de Telecomunicatii (STS) si Oficiului Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat (ORNISS), in forma propusa de Guvern.

Bugetele SPP si ORNISS au fost avizate in unanimitate de voturi, iar bugetul STS a fost avizat cu un vot impotriva si doua abtineri.

Serviciul de Protectie si Paza (SPP) va primi pentru 2013 un buget total de 191 milioane lei, cu 57 de milioane mai mult, o mare parte din suma urmand a merge pentru terminarea noului sediu al institutiei. Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) ar urma sa primeasca in 2013 un buget de 248 milioane lei, cu 20 de milioane mai mult.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#buget ministerul Mediului, #buget Ministerul Fondurilor Europene, #buget Ministerul Administratiei, #buget SRI, #buget AEP, #avize favorabile bugete Parlament , #buget